Sponsorlu Bağlantılar
TAM VE ÇABUK ÇEKEN fındıklı ŞEKERPARELER
Malzemeler
250 gr margarin ( oda ısısında )tereyağ da olur.
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne sürmek için ayrılır )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardagi un( elinize yapisiyorsa bir kaç yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz 😉 )
Üstü için : Fındık
Şerbeti için:
3. 5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
👉ben üstü güzel kizarsin diye ayırdığım yumurta sarısına 1 -2 damla üzüm pekmezi damlatıp sürdüm.
Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlıyoruz ki soğusun. Şeker ve suyla şerbet hazırlanır, 6 - 7 dk. kaynatılıp limon suyu ekleyip azıcık daha kaynatıp altı kapatılır.sogumaya bırakılır. .
Oda sıcaklığında margarin, sıvı yağ, hindistan cevizi, irmik, pudra şekeri, yumurta (sarısının biri üzeri için ayrılır), kabartma tozu ve vanilyasını da ekleyip ele yapışmayan yumusak güzel bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz buyuklugunde bezeler alıp yuvarlayalım. . üzerine yumurta sarısı sürüp ortasına fındık batırıyoruz. Onceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika kadar pişirilir. (üstü kızarana kadar) Fırından çıktıktan 2 - 3 dk. dakika sonra soğuk şerbeti tatlının her yerine gelecek şekilde gezdirilir. Hemen çekmeye başlayacaktır. Üstüne bir şey kapatmaya da gerek yok. Afiyet olsun😊 'e tesekkurler.
Malzemeler
250 gr margarin ( oda ısısında )tereyağ da olur.
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne sürmek için ayrılır )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardagi un( elinize yapisiyorsa bir kaç yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz 😉 )
Üstü için : Fındık
Şerbeti için:
3. 5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
👉ben üstü güzel kizarsin diye ayırdığım yumurta sarısına 1 -2 damla üzüm pekmezi damlatıp sürdüm.
Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlıyoruz ki soğusun. Şeker ve suyla şerbet hazırlanır, 6 - 7 dk. kaynatılıp limon suyu ekleyip azıcık daha kaynatıp altı kapatılır.sogumaya bırakılır. .
Oda sıcaklığında margarin, sıvı yağ, hindistan cevizi, irmik, pudra şekeri, yumurta (sarısının biri üzeri için ayrılır), kabartma tozu ve vanilyasını da ekleyip ele yapışmayan yumusak güzel bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz buyuklugunde bezeler alıp yuvarlayalım. . üzerine yumurta sarısı sürüp ortasına fındık batırıyoruz. Onceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika kadar pişirilir. (üstü kızarana kadar) Fırından çıktıktan 2 - 3 dk. dakika sonra soğuk şerbeti tatlının her yerine gelecek şekilde gezdirilir. Hemen çekmeye başlayacaktır. Üstüne bir şey kapatmaya da gerek yok. Afiyet olsun😊 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments