Sponsorlu Bağlantılar
Tencerede limonlu fincan kek tarifi 👉🏻
* 2 yumurta
* Yarım su bardağı süt
* 1 su bardağı dagı şeker
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 adet limonun kabuğu(rendelenmiş)
* Yarım limonun suyu
* 2. 5 çay bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Tencerede limonlu fincan kek tarifi yapılışı 👉🏻
1. Öncelikle yumurta ve şekeri çırpalım.
2. Sonra sıvı yağ ve süt ilave edilerek çırpılmaya devam edelim.
3. Limon suyu ve rendelenmiş kabuk, un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip tekrar çırpalım.
4. Kullanacağımız fincanları yağlayalım ve fincanın yarısına kadar kek harcı koyalım. Daha çok koymayın çünkü çok kabarıyor.
5. Fincanları derin bir tencereye alalım ve kek harcı hizasında su ekleyelim.
6. Üstüne temiz bir bez örtüp kapağını kapalım. ( bez buharlaşan suyun keklere damlamaması için)
7. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirelim ve kaynadıktan sonra altını orta ateşe alalım
8. 20 dakika orta ateşte pişirelim ve kapağını hiç açmayalım.
9. Keklerin ılımanını bekleyelim ve bir bıçak yardımıyla bardaktan çıkartalım kekleri.
10. İstediğiniz gibi süsleyip servis edelim. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments