Sponsorlu Bağlantılar
Yaprak sarma
1 kg salamura yaprak
1kg ye yakın pirinç
5_6 soğan
Tuz şeker karabiber kuru nane tarçın pulbiber
İstediğiniz ölçüde taze nane
Siviyag yada zeytinyağı
Yaprakları sıcak suya basın araara karıştırarak tuzundan rinmasını sağlayın. Suyu birkaç kez değiştirin. Pirinçleri sıcak suyla ıslatın. Bir saat kadar bekletin. Soganlari yarım ay şeklinde doğrayıp soteleyin. Yıkayıp suzdugunuz pirinçleri ekleyin. Sotelemeye devam. Tuz şeker ve baharatlari ekleyin. Altını kapatın. Taze naneyi ekleyin. İstediğiniz miktarda taze limon suyunu ekleyin. Yaprakları sarın. Tencerenin altına yaprakların sap kısımlarını ve birkaç yaprak daha dizin. Sarmaları dizin. Aralara limon halkaları koyun. En üste birazcık tuz şeker ve siviyag yada zeytinyağı dokun. Sicak suyuda ekleyin. (Sarmalarin uzerine çıkmayacak. ) kisik ateste pişirin. Afiyet olsun 'a tesekkurler.
1 kg salamura yaprak
1kg ye yakın pirinç
5_6 soğan
Tuz şeker karabiber kuru nane tarçın pulbiber
İstediğiniz ölçüde taze nane
Siviyag yada zeytinyağı
Yaprakları sıcak suya basın araara karıştırarak tuzundan rinmasını sağlayın. Suyu birkaç kez değiştirin. Pirinçleri sıcak suyla ıslatın. Bir saat kadar bekletin. Soganlari yarım ay şeklinde doğrayıp soteleyin. Yıkayıp suzdugunuz pirinçleri ekleyin. Sotelemeye devam. Tuz şeker ve baharatlari ekleyin. Altını kapatın. Taze naneyi ekleyin. İstediğiniz miktarda taze limon suyunu ekleyin. Yaprakları sarın. Tencerenin altına yaprakların sap kısımlarını ve birkaç yaprak daha dizin. Sarmaları dizin. Aralara limon halkaları koyun. En üste birazcık tuz şeker ve siviyag yada zeytinyağı dokun. Sicak suyuda ekleyin. (Sarmalarin uzerine çıkmayacak. ) kisik ateste pişirin. Afiyet olsun 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments