Sponsorlu Bağlantılar
10 dakikada çıtır çıtır baklava 😍
Malzemeler
Yarım paket baklavalık yufka
1. 5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
50 gr tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Ramazan ayı yaklaştı. Akşam yemeği davetlerinden sonra ve Bayram için çok çok pratik, şekli şahane ve lezzetli bir baklava önerim var sizlere😍15 dk da hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır bu baklavaların haydi yapımına💕✍🏻
Ben yarım paket yufka kullandım bir paket kullanacaksanız ceviz ve tereyağı miktarını iki katına çıkarırsınız büyük boy tepsi için.
Öncelikle şerbeti hazırlayalım ki soğuması lazım. Su ve şeker tencereye alınır 15 dk kaynatılır. Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu eklenip 5 dk daha kaynatılır, başka bir kaba alınıp soğumaya bırakılır.
Baklavalık yufkalar uzunlamasına üç parçaya kesilir. Kesilen dilimler üst üste koyulur ve üzerine kurumaması için nemli bez örtülür. Yufkalardan iki tanesi üst üste koyulur. Üzerine ceviz serpilir. Kısa kenarından tutularak ileriye doğru büzdürülür. Önce sağ ve sol tarafı, daha sonra aşağısı ve yukarısı içe katlanır. Ters çevrilerek tepsiye dizilir. Tepsi dolana kadar aynı işlem uygulanır. Son olarak üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan tatlı 2-3 dk dinlendirilir. Sıcak baklavalara soğumuş olan şerbet dökülür. 15 dk Şerbetinin çekmesi beklenir süslenip servise hazır, 'e tesekkurler.,
Malzemeler
Yarım paket baklavalık yufka
1. 5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
50 gr tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Ramazan ayı yaklaştı. Akşam yemeği davetlerinden sonra ve Bayram için çok çok pratik, şekli şahane ve lezzetli bir baklava önerim var sizlere😍15 dk da hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır bu baklavaların haydi yapımına💕✍🏻
Ben yarım paket yufka kullandım bir paket kullanacaksanız ceviz ve tereyağı miktarını iki katına çıkarırsınız büyük boy tepsi için.
Öncelikle şerbeti hazırlayalım ki soğuması lazım. Su ve şeker tencereye alınır 15 dk kaynatılır. Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu eklenip 5 dk daha kaynatılır, başka bir kaba alınıp soğumaya bırakılır.
Baklavalık yufkalar uzunlamasına üç parçaya kesilir. Kesilen dilimler üst üste koyulur ve üzerine kurumaması için nemli bez örtülür. Yufkalardan iki tanesi üst üste koyulur. Üzerine ceviz serpilir. Kısa kenarından tutularak ileriye doğru büzdürülür. Önce sağ ve sol tarafı, daha sonra aşağısı ve yukarısı içe katlanır. Ters çevrilerek tepsiye dizilir. Tepsi dolana kadar aynı işlem uygulanır. Son olarak üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan tatlı 2-3 dk dinlendirilir. Sıcak baklavalara soğumuş olan şerbet dökülür. 15 dk Şerbetinin çekmesi beklenir süslenip servise hazır, 'e tesekkurler.,
Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:
comments