Sponsorlu Bağlantılar
Çikolata Soslu Sütlü Tatlı
Malzemeler
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Yarım paket toz çikolata sosu
Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 paket kaymak tadında kremşanti
Hazırlanışı
Pratik bir sekilde hazırlanan mide yormayan hafif bir tatlı daha arkadaşlar😍 sütlü tatlı sevenlerdenseniz denemelisiniz 😚💕
Tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri alalım. Kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağı ekleyip karıştıralım. Yağın erimesini sağlayalım. En küçük borcamı suyla ıslatalım. Hazırladığımız muhallebiyi borcama dökelim. Oda sıcaklığına geldikten sonra biraz daha soğuması için dolaba kaldıralım. 1 su bardağı süt ile yarım paket bitter çikolata sosu pişirilir. Ara ara karıştırılarak ılıtılır. Ilık sos yine ılık olan tatlının üzerine dökülüp yayılır. Dolaba kaldırılır. 4-5 saat ya da bir gece önceden bekletilip güzelce soğutulur. Servis edileceğinde bir paket kaymak tadında kremşanti 1 su bardağı süt ile köpürtülür. Sıkma torbasıyla dilimlenmiş tatlıların üzerine sıkılır. Artık bu yumuş yumuş tatlıları servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun😙'e tesekkurler.
Malzemeler
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Yarım paket toz çikolata sosu
Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 paket kaymak tadında kremşanti
Hazırlanışı
Pratik bir sekilde hazırlanan mide yormayan hafif bir tatlı daha arkadaşlar😍 sütlü tatlı sevenlerdenseniz denemelisiniz 😚💕
Tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri alalım. Kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağı ekleyip karıştıralım. Yağın erimesini sağlayalım. En küçük borcamı suyla ıslatalım. Hazırladığımız muhallebiyi borcama dökelim. Oda sıcaklığına geldikten sonra biraz daha soğuması için dolaba kaldıralım. 1 su bardağı süt ile yarım paket bitter çikolata sosu pişirilir. Ara ara karıştırılarak ılıtılır. Ilık sos yine ılık olan tatlının üzerine dökülüp yayılır. Dolaba kaldırılır. 4-5 saat ya da bir gece önceden bekletilip güzelce soğutulur. Servis edileceğinde bir paket kaymak tadında kremşanti 1 su bardağı süt ile köpürtülür. Sıkma torbasıyla dilimlenmiş tatlıların üzerine sıkılır. Artık bu yumuş yumuş tatlıları servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun😙'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:
comments