Alman Pastası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

2 Nisan 2019 Salı

Alman Pastası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





ALMAN PASTASI 
Malzemeler 
4 yumurta 
1 su bardağı şeker 
Yarım su bardağı ılık su 
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu 
1 .5 su bardağı un 
Yumurtanın beyazı çok az tuzla çırpılır
Sarısını şeker ile çırpıpardından sıcak su ilave edilip 5 dakikada böyle çırpılıp un kabartma tozu ve vanilyayı koyup tekrar mikserle çırpılır ve en son yumurta beyazı ve sarısı birleştirilip söndürmeden spatula yardımı ile aşktan üste doğru karıştırılarak yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcam tepsiye dökülür 170 derece fırında pişirilir 
Kreması
4 su bardağı süt 
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
İle pişirilir 
1 su bardağı süt ile bir kutu krem şanti çırpılır soğuyan muhallebi ile ikisi karıştırılıp mikserle 3/4 dakika daha çırpılır 
Pişen pandispanya soğuyunca ortasından kesilir ikiye ayrılır 1 su bardağı soğuk sütle iki parçada ıslatılır arasına krema sürülür en son üzerine toz şeker serpilip en az 2 saat buzdolabında dinlendirilip kesilerek servis edilir hayatmutfagm'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments