Sponsorlu Bağlantılar
ALMAN PASTASI
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 .5 su bardağı un
Yumurtanın beyazı çok az tuzla çırpılır
Sarısını şeker ile çırpıpardından sıcak su ilave edilip 5 dakikada böyle çırpılıp un kabartma tozu ve vanilyayı koyup tekrar mikserle çırpılır ve en son yumurta beyazı ve sarısı birleştirilip söndürmeden spatula yardımı ile aşktan üste doğru karıştırılarak yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcam tepsiye dökülür 170 derece fırında pişirilir
Kreması
4 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
İle pişirilir
1 su bardağı süt ile bir kutu krem şanti çırpılır soğuyan muhallebi ile ikisi karıştırılıp mikserle 3/4 dakika daha çırpılır
Pişen pandispanya soğuyunca ortasından kesilir ikiye ayrılır 1 su bardağı soğuk sütle iki parçada ıslatılır arasına krema sürülür en son üzerine toz şeker serpilip en az 2 saat buzdolabında dinlendirilip kesilerek servis edilir 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments