Bayat Ekmekten Muhteşem Kek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

11 Nisan 2019 Perşembe

Bayat Ekmekten Muhteşem Kek

Sponsorlu Bağlantılar
BAYAT EKMEKTEN MUHTEŞEM KEK
4 yumurta
1 bütün bayat ekmek
2 bardak ılık süt
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı sıvı yağ
Sponsorlu Bağlantılar
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı dolusu kakao
2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
Aldığı kadar un
Arzuya göre damla çikolata, ceviz, fındık, kuru meyve vs. ekleyebilirsiniz





HAZIRLANIŞI
Öncelikle bayat ekmeklerinizi rondodan geçirip un ufak haline  getirin. 2 bardak ılık sütü ilave edin ve yumuşaması için 5 dakika bekletin.  Ardından mikser ile çırpıp bir kenara alın. Yumurtayı ayrı bir kapta şeker ile birlikte 5 dakika çırpın. Sıvı yağıda ekleyip çırptıktan sonra hazırladığınız süt ve bayat ekmek karışımını  ilave edip çırpmaya devam edin. Aldığı kadar unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyip çırpın. Arzuya göre 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolatayıda ekleyip çırptıktan sonra yağladığınız kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kontrollü şekilde pişirin. Diğer keklere göre pişirme süresi daha uzun. Bu nedenle ilk 1 saat fırının kapağını hiç açmayın. 1 saatin sonunda kürdan testi yapıp pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse bir süre daha pişirin. Benim fırınımda 1 saat 20 dakikada pişiyor. Siz bu süreyi fırınınıza göre ayarlayın. Eğer düz bir tepside yaparsanız bu süre daha kısa olacaktır. Arzuya göre üzerine çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz.
Kekte kullanılan un miktarı farklılık gösteriyor. Her yaptığımda farklı un miktarı eklemem gerekiyor. Hiç eklemediğim zamanlarda oluyor. Bunun nedeni kullanılan ekmeğin yoğunluğu.. Bazen 1 yemek kaşığı kullanırken bazen daha fazla kullanmam gerekiyor. Son yaptığımda 2 yemek kaşığı un kullandım. Bir bütün ekmek kullanmanız şart değil. Daha az ekmek kullanmak isterseniz un miktarını arttırmanız yeterli. Afiyetler olsun😊yelizin_tatli_mutfagi'natesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments