KIBRIS TATLISI
KEKİ İÇİN
4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık içi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı su
1. 5 su bardağı toz şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN
1 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
1 poşet toz krem şanti
1 paket vanilya
Su bardağı ölçüsü 200 ml dir
HAZIRLANIŞI
Şerbetli ıslak keki, kaymak kıvamında kremasıyla nefis lezzet kıbrıs tatlısı…
Öncelikle soğuması gerektiği için, şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp, soğuması için kenara alın.Keki için yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpın. Ardından diğer malzemeleri koyup iyice çırptıktan sonra, yağlanmış fırın kabına yayın.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Pişen kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra, soğuk şerbeti gezdirip muhallebiyi hazırlayın.Muhallebi için vanilya ve toz krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, birkaç dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra ılımasını bekleyin.
Ilıyan muhallebiye vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpın ve şerbetlediğiniz kekin üzerine eşit şekilde yayın.Soğuması için en az 3-4 saat buzdolabına kaldırıp, dilediğiniz gibi sunuma hazırlayıp dilimleyerek servis edin. 'na tesekkurler.
KEKİ İÇİN
4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık içi
1 su bardağı sıvı yağ
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı galeta unu1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı su
1. 5 su bardağı toz şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN
1 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
1 poşet toz krem şanti
1 paket vanilya
Su bardağı ölçüsü 200 ml dir
HAZIRLANIŞI
Şerbetli ıslak keki, kaymak kıvamında kremasıyla nefis lezzet kıbrıs tatlısı…
Öncelikle soğuması gerektiği için, şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp, soğuması için kenara alın.Keki için yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpın. Ardından diğer malzemeleri koyup iyice çırptıktan sonra, yağlanmış fırın kabına yayın.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Pişen kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra, soğuk şerbeti gezdirip muhallebiyi hazırlayın.Muhallebi için vanilya ve toz krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, birkaç dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra ılımasını bekleyin.
Ilıyan muhallebiye vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpın ve şerbetlediğiniz kekin üzerine eşit şekilde yayın.Soğuması için en az 3-4 saat buzdolabına kaldırıp, dilediğiniz gibi sunuma hazırlayıp dilimleyerek servis edin. 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments