Sponsorlu Bağlantılar
DONDURMA KAŞIĞI KURABİYESİ
1 paket margarin ya da tereyağı ( 250 gr )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1 çay bardağı damla çikolata veya kurabiye çikolatası
Oda sıcaklığındaki tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun yayılmaması için fazla yoğurmayın, kıvam alınca bırakın. Son olarak damla çikolataları ilave edip karıştırın.
Dondurma kaşığı içerisine hamurdan koyup elinizle hafifçe bastırın. Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine ters çevirin. 170° önceden hafif ısınmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Tepsinin ortasından bir kurabiye kaldırın altı kızarmışsa pişmiş demektir. Fırından çıkardıktan sonra mutlaka tepsi içerisinde soğumasını bekleyin. Afiyet olsun 'ne tesekkurler.
1 paket margarin ya da tereyağı ( 250 gr )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1 çay bardağı damla çikolata veya kurabiye çikolatası
Oda sıcaklığındaki tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun yayılmaması için fazla yoğurmayın, kıvam alınca bırakın. Son olarak damla çikolataları ilave edip karıştırın.
Dondurma kaşığı içerisine hamurdan koyup elinizle hafifçe bastırın. Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine ters çevirin. 170° önceden hafif ısınmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Tepsinin ortasından bir kurabiye kaldırın altı kızarmışsa pişmiş demektir. Fırından çıkardıktan sonra mutlaka tepsi içerisinde soğumasını bekleyin. Afiyet olsun 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments