Dondurma Kaşığı Kurabiyesi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Nisan 2019 Cumartesi

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
DONDURMA KAŞIĞI KURABİYESİ
1 paket margarin ya da tereyağı ( 250 gr )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1 çay bardağı damla çikolata veya kurabiye çikolatası






Oda sıcaklığındaki tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun yayılmaması için fazla yoğurmayın, kıvam alınca bırakın. Son olarak damla çikolataları ilave edip karıştırın.
Dondurma kaşığı içerisine hamurdan koyup elinizle hafifçe bastırın. Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine ters çevirin. 170° önceden hafif ısınmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Tepsinin ortasından bir kurabiye kaldırın altı kızarmışsa pişmiş demektir. Fırından çıkardıktan sonra mutlaka tepsi içerisinde soğumasını bekleyin. Afiyet olsun muhallebinindibi'ne tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments