Sponsorlu Bağlantılar
ISPANAKLI REVANİ
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 su bardağı irmik
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tuzu
1 paket vanilya
1 su bardağı haşlanmış ıspanak püresi
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
💚 Önce şerbetini yapın. Su ve şekeri bir tencereye alıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra içine limon suyunu koyun ve bu şekilde 5-10 dakika kaynatın. Altını kapatıp soğumaya bırakın.
💚 Ispanak püresi için bir demet yıkanmış ıspanağı haşlayıp suyunu süzün. Robotta püre haline getirin.
💚 Yumurta ve şekeri derin bir kapta 5-6 dakika çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak püresini ekleyin. En son un, irmik, kabartma tozu, ceviz ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Katı yağ ile yağlanmış borcama karışımı dökün. Önceden hafif ısınmış 180° fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
💚 Soğumuş şerbeti ilk sıcağı çıkmış revani üzerine dökün. Tatlı şerbeti içine çektikten sonra servis edin. ( Krem şanti ile servis etmek isterseniz 1 paket krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpıp üzerine koyabilirsiniz ) Afiyet olsun 'ne tesekkurler.
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 su bardağı irmik
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tuzu
1 paket vanilya
1 su bardağı haşlanmış ıspanak püresi
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
💚 Önce şerbetini yapın. Su ve şekeri bir tencereye alıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra içine limon suyunu koyun ve bu şekilde 5-10 dakika kaynatın. Altını kapatıp soğumaya bırakın.
💚 Ispanak püresi için bir demet yıkanmış ıspanağı haşlayıp suyunu süzün. Robotta püre haline getirin.
💚 Yumurta ve şekeri derin bir kapta 5-6 dakika çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak püresini ekleyin. En son un, irmik, kabartma tozu, ceviz ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Katı yağ ile yağlanmış borcama karışımı dökün. Önceden hafif ısınmış 180° fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
💚 Soğumuş şerbeti ilk sıcağı çıkmış revani üzerine dökün. Tatlı şerbeti içine çektikten sonra servis edin. ( Krem şanti ile servis etmek isterseniz 1 paket krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpıp üzerine koyabilirsiniz ) Afiyet olsun 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments