Fincan Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Nisan 2019 Cumartesi

Fincan Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
FİNCAN TATLISI
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
1 paket vanilya
Bulamak için:






Hindistan cevizi , toz fıstık ve mavi haşhaş kullandım ( en güzel hindistan cevizi ile oluyor 😋 )
Süt, un, nişasta ve toz şeker ocağa alınıp karıştıra karıştıra pişirilir. Göz göz olunca ocaktan alınıp içine tereyağ ve vanilya konup iyice karıştırılır.
Fincanlar ıslatılıp fazla suyu alınır ve muhallebi içine dökülür. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirilir. Süre sonunda dolaptan çıkarılır. Ters çevirmeden önce kenarlarından çekiştirilir ve hindistan cevizi dolu kaseye boşaltılıp yuvarlanır. Afiyet olsunmuhallebinindibi'ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments