Sponsorlu Bağlantılar
FİNCAN TATLISI
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
1 paket vanilya
Bulamak için:
Hindistan cevizi , toz fıstık ve mavi haşhaş kullandım ( en güzel hindistan cevizi ile oluyor 😋 )
Süt, un, nişasta ve toz şeker ocağa alınıp karıştıra karıştıra pişirilir. Göz göz olunca ocaktan alınıp içine tereyağ ve vanilya konup iyice karıştırılır.
Fincanlar ıslatılıp fazla suyu alınır ve muhallebi içine dökülür. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirilir. Süre sonunda dolaptan çıkarılır. Ters çevirmeden önce kenarlarından çekiştirilir ve hindistan cevizi dolu kaseye boşaltılıp yuvarlanır. Afiyet olsun 'ne tesekkurler.
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
1 paket vanilya
Bulamak için:
Hindistan cevizi , toz fıstık ve mavi haşhaş kullandım ( en güzel hindistan cevizi ile oluyor 😋 )
Süt, un, nişasta ve toz şeker ocağa alınıp karıştıra karıştıra pişirilir. Göz göz olunca ocaktan alınıp içine tereyağ ve vanilya konup iyice karıştırılır.
Fincanlar ıslatılıp fazla suyu alınır ve muhallebi içine dökülür. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirilir. Süre sonunda dolaptan çıkarılır. Ters çevirmeden önce kenarlarından çekiştirilir ve hindistan cevizi dolu kaseye boşaltılıp yuvarlanır. Afiyet olsun 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments