Kremalı Çıtır Kadayıf - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Nisan 2019 Perşembe

Kremalı Çıtır Kadayıf

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kremalı Çıtır Kadayıf 
150 gram hazır kavrulmuş kadayıf
50 gr tereyağ
5 yk şeker
1 sb fındık içi
Kreması İçin
5 sb süt
1 sb un
2 yk nişasta
1 sb şeker
1 pk vanilya
1 paket süt kreması 200ml hazır






Yapılışı
Tavada tereyağ erittikten sonra şeker ve kavrulmuş kadayıfı birlikte birazda kavurun.(6dk-7dk)Soğumaya bırakınız.Soğuduktan sonra fındık içini ilave edip karıştırınız.
Kreması İçin, Bir tencere içinde un, nişasta, şeker ve süt karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra vanilyasını ilave edip ocak’tan alıp soğumaya bırakınız.Pişirdiğiniz Krema soğuduktan sonra 1 paket süt kremasını ilave edilir.Sonra mixerle 5dk -6dk yüksek devirde çırpınız.Sonrasında;
Geniş ve düz bir servis tabağı alalım ve üzerine 26 cm lik bir kelepçeli kalıp koyalım ama altını kullanmayacağız ve kadayıfın yarısını kalıbın içine eşit bir şekilde yerleştirelim.Bardağın alt trafı ile kadayıfı iyice bastıralım.Daha sonra bütün muhallebiyi kalıba boşaltalım.
Muhallebinin üzerine kalan bütün kadayıfı dökelim.Sonrasında en az 4 saat dolapta bekletik ten sonra kelepçeli kalıbın etrafında bıçağın ters tarafını gezdirip yavaşça kelepçeli kalıp dan çıkardıktan sonra servise hazır çok hafif çok lezzetli favori tatlım diyebilirim. Afiyet olsun.yldizkoc'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments