Sponsorlu Bağlantılar
Zerdeçallı Tahinli Tuzlu Pasta
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
4 yk sıvı yağ
1,5 yk tahin
1 yk sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta ( sarısı üstüne)
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 paket kabartma tozu
2 sb Un (bardak ölçüsüne göre değişebilir)
Yapılışı
Un kabartma tozu zerdeçal hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp elimizle pürüzsüz oluncaya kadar birbirine karışmasını sağlayınız. Sonrasında un kabartma tozu zerdeçallı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurup 20 dk buzdolabında bekletiniz. Un eksik gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.Hamurdan portakaldan büyük beze alıp yağlı kağıt arasında merdane ile 1cm kalınlığında açınız. Kalıpla yada kalıbınız yoksa bıçakla çok büyük olmayacak şekilde kare şekli verip kesiniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiniz.i180derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Afiyetle 'a tesekkurler.
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
4 yk sıvı yağ
1,5 yk tahin
1 yk sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta ( sarısı üstüne)
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 paket kabartma tozu
2 sb Un (bardak ölçüsüne göre değişebilir)
Yapılışı
Un kabartma tozu zerdeçal hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp elimizle pürüzsüz oluncaya kadar birbirine karışmasını sağlayınız. Sonrasında un kabartma tozu zerdeçallı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurup 20 dk buzdolabında bekletiniz. Un eksik gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.Hamurdan portakaldan büyük beze alıp yağlı kağıt arasında merdane ile 1cm kalınlığında açınız. Kalıpla yada kalıbınız yoksa bıçakla çok büyük olmayacak şekilde kare şekli verip kesiniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiniz.i180derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Afiyetle 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments