Sponsorlu Bağlantılar
PEYNİRLİ ÇITIR BÖREK🥐
Malzemeler;
5 adet yufka,
Sosu için;
1 su bardağı sıvıyağ,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı sirke,
1 paket kabartma tozu.
İç harcı için;
Peynir,
Maydanoz,
Dereotu.
Üzeri için;
2 tane yumurta sarısı.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar😘🙋🏻♀️
Şimdi sizlere çıtır mi çıtır nefis bir börek tarifi ile geldim tadından yiyemeyeceğiniz bir börek oldukçada pratik.👍🏻
O halde yapılışına geçelim;
Öncellikle yufkamızın sosunu yapalım büyük bir kaseye, unu, nişastayı, sıvıyağı, sirkeyi, kabartma tozunu koyup karıştıralım ardından yufkanın birine fırçayla her yerine eşit şekilde sürelim ve yufkayı iki yanını birlestirip, zarf gibi kapatalım sonra yufkayı 4 parçaya bölüp böldüğümüz kare yufkaların ortasına peynir harcından koyalım ve bohça yapıp kenarlarından kapatalım. diğer yufkalarada aynı işlemi yapalım. En son üzerlerine yumurta sarısı sürüp, tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. 😘🙋🏻♀️🥐👌🏻 'na tesekkurler.
Malzemeler;
5 adet yufka,
Sosu için;
1 su bardağı sıvıyağ,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı sirke,
1 paket kabartma tozu.
İç harcı için;
Peynir,
Maydanoz,
Dereotu.
Üzeri için;
2 tane yumurta sarısı.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar😘🙋🏻♀️
Şimdi sizlere çıtır mi çıtır nefis bir börek tarifi ile geldim tadından yiyemeyeceğiniz bir börek oldukçada pratik.👍🏻
O halde yapılışına geçelim;
Öncellikle yufkamızın sosunu yapalım büyük bir kaseye, unu, nişastayı, sıvıyağı, sirkeyi, kabartma tozunu koyup karıştıralım ardından yufkanın birine fırçayla her yerine eşit şekilde sürelim ve yufkayı iki yanını birlestirip, zarf gibi kapatalım sonra yufkayı 4 parçaya bölüp böldüğümüz kare yufkaların ortasına peynir harcından koyalım ve bohça yapıp kenarlarından kapatalım. diğer yufkalarada aynı işlemi yapalım. En son üzerlerine yumurta sarısı sürüp, tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. 😘🙋🏻♀️🥐👌🏻 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments