MEYVELİ YAŞ PASTA 🍓 - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Nisan 2019 Cumartesi

MEYVELİ YAŞ PASTA 🍓

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
MEYVELİ YAŞ PASTA 🍓🎂
Emeğe saygı lütfen beğenmeden geçmeyin ! 🙏🏻
Pandispanyası için;
11 adet yumurta büyük olursa 10 yeterli,
2,5 su bardağı un,
1 su bardağı nişasta,
1 su bardağı şeker,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
2 paket kabartma tozu,
1 küçük çay bardağı sıcak su,
1 paket vanilya.






Pastacı kreması için;
1 litre süt,
6 yemek kaşığı un,
5 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı şeker,
1 paket krem şanti,
1 paket sıvı krema.
Üzeri için;
2 paket orman meyveli krem şanti (dr ouetker)
Ganaj için;
40 gram bitter çikolata,
100 ml sıvı krema.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar🙋🏻‍♀️
Şimdi sizlere nefis pamuk gibi dokusuyla bir yaş pasta tarifi vereceğim ici ayrı, dışı ayrı güzel bu güzel pastanın o halde yapılışına geçelim;
Pandispanyasini yapmak için yumurtanın sarısı ve aklarını ayrı kaplara kıralım, akını çırpmaya başlayalım kıvam almaya başlayınca limon suyu ve şekerin yarısını da ilave edip iyice traş köpüğü olana kadar çırpalım, sarısı için; şeker ve sıcak suyu azar azar ilave edip mikserin en yüksek devresinde 7 dk kadar iyice beyaz olana kadar çırpalım. Daha sonra ayrı büyük bir kabın içerisine yumurtanın sarısını ve akını bosaltip tahta kaşık ile aşağıdan yukarı doğru hareketlerle 2-3 kere karistirip bırakalım un, nişasta, kabartma tozu, vanilyayı ayrı bir kaseye alıp hepsini eleyerek karıştıralım sonra yumurtalı harca azar azar yedirerek aşağıdan yukarı doğru hareketlerle yavaş yavaş karıştıralım iyice homojen bir kıvam olunca hiç bekletmeden önceden ayarladığımız kalıbımıza dökelim ve 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim 30 35 dk.
Kreması için; krema ve krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp kaynayana kadar, sürekli karıştırarak pişirelim ardından soğumaya bırakalım iyice soğuduktan sonra kreması ve krem santisini de ilave edip mikserle çırpalım. 
Pandispanyayı ip ile 3'e bölelim, ilk katını şekerli süt ile ıslatıp, kremasından koyalım üzerine muz, çilek ve damla çikolata koyalım ve ikinci katını kapatıp aynı şekilde krema koyalım, üçüncü katınıda kapatıp önceden çırptığımız krem santi ile sürüp ganajı da kenarlarlarına gezdirip sonra süsleyip, 1 gece dolapta bekletelim. Servise sunalım. Afiyet olsun.😘🍰👍🏻🎂ilknurunpastablogu'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments