Şehriyeli Sütlü Tatlı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Nisan 2019 Cumartesi

Şehriyeli Sütlü Tatlı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ŞEHRİYELİ SÜTLÜ TATLI ( ASLAN SÜTÜ TATLISI )
1 su bardağı tel şehriye
1-2 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı çekilmiş fındık
Üzeri için tarçın
Şehriyeyi biraz yağda kavurup kenara alalım.






Bu arada tencereye sütü, unu, şekeri ve nişastayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Piştikten sonra vanilyayı ve kırılmış fındıkları ilave edelim. Şehriyeleride koyup karıştıralım.
Silikon bir kalıbı suyla ıslatıp tatlımızı boşaltalım. ( Yada bir borcamı ıslatıpta tatlımızı dökebiliriz. ) Islatmamızın nedeni kaptan tatlıyı kolayca çıkartabilmek. 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra silikon kalıbı ters çevirip, üzerini süsleyerek tatlının servisini yapabiliriz. Afiyet olsun muhallebinindibi
'ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments