Yoğurt Keki - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Nisan 2019 Cumartesi

Yoğurt Keki

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
YOĞURT KEKİ 🍰
Tabanı için:
2 paket yulaflı bisküvi
2 çay bardağı kırılmış fındık
2 yemek kaşığı tereyağ
Hamuru için:
3 yumurta
50 gr terayağ
1 bardak toz şeker
3 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilyalı puding
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 kilo süzme yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu






Üzeri için:
2 avuç kuru üzüm
Önce tabanı hazırlanır. Bisküviler ve fındıklar rondodan geçirilir. Eritilmiş tereyağ eklenir. Hepsi birlikte harmanlanarak kelepçeli kalıbın tabanına bastırılır.
Diğer yanda çukur bir kap içerisinde oda sıcaklığındaki yumurta, tereyağ, yoğurt, limon suyu ve rendesi iyice çırpılır. Başka bir kap içerisine toz puding, vanilya, kabartma tozu, irmik ve şeker konulup karıştırılır. Bu karışım yoğurtlu karışıma eklenip bir kaç dakika daha çırpılır.
Hazırlanan hamur kelepçeli kalıp üzerine aktarılır. İyice düzlendikten sonra üzerine kuru üzümler serpilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirilir. İyice soğuduktan sonra 2-3 saat buzdolabında bekletip servis yapın. Hatta ertesi gün daha güzel oluyor 👍 Afiyet olsun muhallebinindibi'ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments