Sponsorlu Bağlantılar
TEREYAĞLI ŞERİT POĞAÇA🥨
Malzemeler;
2 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
1 su bardağı sıvıyağ,
100 gram margarin veya tereyağı,
2 adet yumurta (sarısı yüzüne akı içine)
3 yemek kaşığı şeker,
2 tatlı kaşığı tuz,
3 yemek kaşığı yoğurt,
1 paket instant (kuru) maya,
Aldığı kadar un.
Üzeri için;
Yumurta sarısı,
Çörekotu,
Susam,
Mavi haşhaş.
Sürmek için;
Tereyağı.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar 😘🙋🏻♀️
Şimdi sizlere yumuşacık, mis kokulu tereyağlı bir poğaça tarifi vereceğim.✌🏼 Bu tarifime garanti veriyorum canlarım😍🍔👌🏻 Gerçekten yumuşacık dokusu, tel tel açılan harika bir poğaça.👍🏻 O halde yapılışına geçelim;
Sütü ve suyu bir cezveye koyup, ılıktan biraz sıcak olacak şekilde ısıtalım
Geniş bir kabın içerisine bütün malzemeleri sırayla ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım. Daha sonra hamurumuzun ağzını kapatıp, önceden ısıtılmış (2-3) dk fırında 1 saat dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenip, kabardikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tezgaha veya masaya merdane yardımıyla uzun şekilde açalım üzerine tereyağı sürüp, bıçakla uzun kesik çizikler atalım ve hamuru bükerek kendi etrafında dolayalım tepsiye dizelim, hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim en son üzerlerine yumurta sarısı sürüp, mavi haşhaş, çörekotu, susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Servise sunalım. Afiyet olsun.😊 'na tesekkurler.
Malzemeler;
2 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
1 su bardağı sıvıyağ,
100 gram margarin veya tereyağı,
2 adet yumurta (sarısı yüzüne akı içine)
3 yemek kaşığı şeker,
2 tatlı kaşığı tuz,
3 yemek kaşığı yoğurt,
1 paket instant (kuru) maya,
Aldığı kadar un.
Üzeri için;
Yumurta sarısı,
Çörekotu,
Susam,
Mavi haşhaş.
Sürmek için;
Tereyağı.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar 😘🙋🏻♀️
Şimdi sizlere yumuşacık, mis kokulu tereyağlı bir poğaça tarifi vereceğim.✌🏼 Bu tarifime garanti veriyorum canlarım😍🍔👌🏻 Gerçekten yumuşacık dokusu, tel tel açılan harika bir poğaça.👍🏻 O halde yapılışına geçelim;
Sütü ve suyu bir cezveye koyup, ılıktan biraz sıcak olacak şekilde ısıtalım
Geniş bir kabın içerisine bütün malzemeleri sırayla ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım. Daha sonra hamurumuzun ağzını kapatıp, önceden ısıtılmış (2-3) dk fırında 1 saat dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenip, kabardikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tezgaha veya masaya merdane yardımıyla uzun şekilde açalım üzerine tereyağı sürüp, bıçakla uzun kesik çizikler atalım ve hamuru bükerek kendi etrafında dolayalım tepsiye dizelim, hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim en son üzerlerine yumurta sarısı sürüp, mavi haşhaş, çörekotu, susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Servise sunalım. Afiyet olsun.😊 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments