Sponsorlu Bağlantılar
4 Bezeli Kolay Baklava
Şerbeti için
1 lt su
1lt toz şeker
Yarim limon suyu
2 adet yumurta
75 gr d ( tereyağ )
1 çay bardağı sıvıyağ ( yarım su bardağı )
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım yemek kaşık limon suyu
1 çimdik tuz
Üzeri için 250 gr tereyağı (margarin)
1 su bardağı sıvıyağ (az gelirse yarim su bardağı sıvı yağı daha ekleyebilirsiniz.) .
HAZIRLANIŞI.
Şerbeti kaynatın kaynamaya başladıktan sonra 30 35 dk daha kaynatın soğuduğunda şurup kıvamına gelecek şekilde.tamamen soğumaya alın.
Yoğurma kabına yumurta eritilmiş tereyağ sıvı yağı yoğurt bir paket kabartma tozu sirk limon ve bir fiske tuz ilave ederek karıştırın daha sonra yeteri kadar un ilave ederek karıştırın daha sonra yeteri kadar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur edinin hamuru 4 eşit bezeye bölün ve üzerini örterek 10 dakika dinlendirin dinlenmiş bir bezeyi alıp ince olmicak şekilde açın üzerine bolca nişasta serin bir ucunu hafif ortaya getirin getirdiğiniz katı tekrar bolca nişastalayın
4 ucunu ortaya getirip zarf şekli verin üzeri örtülü bir şekilde 15 dakika bekletin ve ilk
Bekletiğiniz bezeden başlayarak tepsinize göre açın (Benim tepsim 45’e 35 ölçülerinde
dikdörtgen tepsi) açtınız yufkanın üzerine tepsinizi koyup yufkanızı tepsiye göre kesin yufkayı tepsinize serin bir beze daha açarak tepsiye serin be ceviz serpin 3 bezeyide serin
yine ceviz serpin ve son bezeyide sererek şekil
Verin üzerine 250 gram tereyağ eritip dökün sıvı yağı dökdükten sonra 180 derece önceden
Isıtılmış fırında içini çeke çeke pişirin fırından çıkınca tamamen soğutun ve soğuk şerbetle buluşturun.afiyet olsun. 'a tesekkurler.
Şerbeti için
1 lt su
1lt toz şeker
Yarim limon suyu
2 adet yumurta
75 gr d ( tereyağ )
1 çay bardağı sıvıyağ ( yarım su bardağı )
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım yemek kaşık limon suyu
1 çimdik tuz
Üzeri için 250 gr tereyağı (margarin)
1 su bardağı sıvıyağ (az gelirse yarim su bardağı sıvı yağı daha ekleyebilirsiniz.) .
HAZIRLANIŞI.
Şerbeti kaynatın kaynamaya başladıktan sonra 30 35 dk daha kaynatın soğuduğunda şurup kıvamına gelecek şekilde.tamamen soğumaya alın.
Yoğurma kabına yumurta eritilmiş tereyağ sıvı yağı yoğurt bir paket kabartma tozu sirk limon ve bir fiske tuz ilave ederek karıştırın daha sonra yeteri kadar un ilave ederek karıştırın daha sonra yeteri kadar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur edinin hamuru 4 eşit bezeye bölün ve üzerini örterek 10 dakika dinlendirin dinlenmiş bir bezeyi alıp ince olmicak şekilde açın üzerine bolca nişasta serin bir ucunu hafif ortaya getirin getirdiğiniz katı tekrar bolca nişastalayın
4 ucunu ortaya getirip zarf şekli verin üzeri örtülü bir şekilde 15 dakika bekletin ve ilk
Bekletiğiniz bezeden başlayarak tepsinize göre açın (Benim tepsim 45’e 35 ölçülerinde
dikdörtgen tepsi) açtınız yufkanın üzerine tepsinizi koyup yufkanızı tepsiye göre kesin yufkayı tepsinize serin bir beze daha açarak tepsiye serin be ceviz serpin 3 bezeyide serin
yine ceviz serpin ve son bezeyide sererek şekil
Verin üzerine 250 gram tereyağ eritip dökün sıvı yağı dökdükten sonra 180 derece önceden
Isıtılmış fırında içini çeke çeke pişirin fırından çıkınca tamamen soğutun ve soğuk şerbetle buluşturun.afiyet olsun. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments