Ay Baklavası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Mayıs 2019 Pazartesi

Ay Baklavası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Ay Baklavası
✔️Not: şekil vermek için halka kurabiye aparatı kullandım
Şerbeti için
1 lt su 
1lt toz şeker
Yarim limon suyu
2 adet yumurta
75 gr d ( tereyağ )
1 çay bardağı sıvıyağ ( yarım su bardağı )
1 su bardağı yoğurt 
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke 
Yarım yemek kaşık limon suyu
1 çimdik tuz 






Üzeri için 250 gr tereyağı (margarin)
1 su bardağı sıvıyağ (az gelirse yarim su bardağı sıvı yağı daha ekleyebilirsiniz.) .
HAZIRLANIŞI.
Şerbeti kaynatın kaynamaya başladıktan sonra 30 35 dk daha kaynatın soğuduğunda şurup kıvamına gelecek şekilde.tamamen soğumaya alın.
Yoğurma kabına yumurta eritilmiş tereyağ sıvı yağı yoğurt bir paket kabartma tozu sirk limon ve bir fiske tuz ilave ederek karıştırın daha sonra yeteri kadar un ilave ederek karıştırın daha sonra yeteri kadar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur edinin hamuru 2 eşit bezeye bölün ve üzerini örterek 10 dakika dinlendirin dinlenmiş bir bezeyi alıp ince olmicak şekilde açın üzerine bolca nişasta serin bir ucunu hafif ortaya getirin getirdiğiniz katı tekrar bolca nişastalayın
4 ucunu ortaya getirip zarf şekli verin üzeri örtülü bir şekilde 15 dakika bekletin ve ilk 
Bekletiğiniz bezeden başlayarak açın (Benim tepsim 45’e 35 ölçülerinde
dikdörtgen tepsi) ceviz veya fındık fıstık serperek gevşek ve 2 parmak genişliğinde sarın daha sonra bir ucundan başlayarak bardak azıyla keserek ay şekli verin ve tepsiye dizin diyet 2. bezeyide aynı yöntemle hazırlayarak şekil
Verin üzerine 250 gram tereyağ eritip dökün sıvı yağı dökdükten sonra 180 derece önceden 
Isıtılmış fırında içini çeke çeke pişirin fırından çıkınca tamamen soğutun ve soğuk şerbetle buluşturun.afiyet olsun.azimearas'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments