Sponsorlu Bağlantılar
ALİ PAŞA PİLAVI
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 tane rendelenmiş büyük havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Köftesi için:
250 gram kıyma
1 tane orta boy rendelenmiş kuru soğan
1 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kırmızı biber,kimyon
Domates sosu:
2 tane büyük rendelenmiş domates veya yazdan yaptığınız domates sosu
1 diş ezilmiş sarımsak
2 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle köfte malzemeleriyle köftemizi yoğurup buzdolabında en az yarım saat dinlendiriyoruz 💫Pirincimizi ılık tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz 💫süre sonunda bir süzgeç yardımıyla pirincimizi fazla hırpalamadan yıkıyoruz 💫pilavı pişireceğimiz tavaya yağlarımızı ve arpa şehriyemizi alıp şehriyeler hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz 💫havucu ilave edip biraz daha kavuruyoruz 💫pirinci ekleyip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam ediyoruz tuz ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz 💫üzerine bir kağıt havlu kapatarak demlenmeye bırakıyoruz. Sos malzemelerini pişiriyoruz. Köfteyi misket büyüklüğünde yuvarlayıp sıvıyağda kızartıyoruz 💫pilavımızı kek kalıbına doldurup kaşığın tersiyle bastırarak sıkıştırıyoruz servis tabağına ters çeviriyoruz 💫üzerine ve kenarlarına kızarmış köfteleri onunda üzerine domates sosu ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapıyoruz 👌🏻😋afiyet olsun:) 'ya tesekkurler.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 tane rendelenmiş büyük havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Köftesi için:
250 gram kıyma
1 tane orta boy rendelenmiş kuru soğan
1 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kırmızı biber,kimyon
Domates sosu:
2 tane büyük rendelenmiş domates veya yazdan yaptığınız domates sosu
1 diş ezilmiş sarımsak
2 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle köfte malzemeleriyle köftemizi yoğurup buzdolabında en az yarım saat dinlendiriyoruz 💫Pirincimizi ılık tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz 💫süre sonunda bir süzgeç yardımıyla pirincimizi fazla hırpalamadan yıkıyoruz 💫pilavı pişireceğimiz tavaya yağlarımızı ve arpa şehriyemizi alıp şehriyeler hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz 💫havucu ilave edip biraz daha kavuruyoruz 💫pirinci ekleyip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam ediyoruz tuz ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz 💫üzerine bir kağıt havlu kapatarak demlenmeye bırakıyoruz. Sos malzemelerini pişiriyoruz. Köfteyi misket büyüklüğünde yuvarlayıp sıvıyağda kızartıyoruz 💫pilavımızı kek kalıbına doldurup kaşığın tersiyle bastırarak sıkıştırıyoruz servis tabağına ters çeviriyoruz 💫üzerine ve kenarlarına kızarmış köfteleri onunda üzerine domates sosu ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapıyoruz 👌🏻😋afiyet olsun:) 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments