ALİ PAŞA PİLAVI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Mayıs 2019 Perşembe

ALİ PAŞA PİLAVI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ALİ PAŞA PİLAVI 
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç 
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı arpa şehriye 
1 tane rendelenmiş büyük havuç 
2 yemek kaşığı tereyağı 
3 yemek kaşığı sıvıyağ 
Köftesi için:
250 gram kıyma 
1 tane orta boy rendelenmiş kuru soğan 
1 diş ezilmiş sarımsak 
1 yemek kaşığı galeta unu 
Tuz, karabiber, kırmızı biber,kimyon 






Domates sosu:
2 tane büyük rendelenmiş domates veya yazdan yaptığınız domates sosu 
1 diş ezilmiş sarımsak 
2 3 yemek kaşığı sıvıyağ 
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle köfte malzemeleriyle köftemizi yoğurup buzdolabında en az yarım saat dinlendiriyoruz 💫Pirincimizi ılık tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz 💫süre sonunda bir süzgeç yardımıyla pirincimizi fazla hırpalamadan yıkıyoruz 💫pilavı pişireceğimiz tavaya yağlarımızı ve arpa şehriyemizi alıp şehriyeler hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz 💫havucu ilave edip biraz daha kavuruyoruz 💫pirinci ekleyip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam ediyoruz tuz ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz 💫üzerine bir kağıt havlu kapatarak demlenmeye bırakıyoruz. Sos malzemelerini pişiriyoruz. Köfteyi misket büyüklüğünde yuvarlayıp sıvıyağda kızartıyoruz 💫pilavımızı kek kalıbına doldurup kaşığın tersiyle bastırarak sıkıştırıyoruz servis tabağına ters çeviriyoruz 💫üzerine ve kenarlarına kızarmış köfteleri onunda üzerine domates sosu ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapıyoruz 👌🏻😋afiyet olsun:)nerminmutfakta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments