Sponsorlu Bağlantılar
YOĞURTLU PİDELİ KÖFTE
Malzemeler:
Yarım kilo dana kuzu karışık köftelik kıyma
1 büyük boy rendelenmiş kuru soğan
1 fincan galeta unu( türk kahve fincanı)
1 fincan su
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı silme karbonat
Karabiber
Tuz
Domates sosu:
Ben yazdan yaptığım domatesten büyük bir çorba kasesi rondodan geçirerek kullandım( siz rendelenmiş domateste kullanabilirsiniz)
2 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Üzerine :
Çırpılmış bir büyük kase yoğurt
Domates,sivri biber
Bolca eritilmiş tereyağı
3 tane tırnak pide
Hazırlanışı:
Öncelikle köfte malzemeleriyle köftemizi özleşene iyice yoğurup şekillendirerek buzdolabında en az bir kaç saat dinlendiriyoruz ✏️sosumuzu hazırlıyoruz küçük derin bir tencereye sıvıyağ ve rondoda çektiğimiz domateslerimizi koyup kaynatıyoruz ✏️tırnak pidelerimizi küçük küpler şeklinde doğrayıp fırında ısıtıyoruz ✏️hatta ben ısıtmaktan öte hafifçe kurutuyorum böylece yerken hamur gibi olmayarak çok daha güzel oluyor ✏️ızgarayı ısıtalım domates ve biberlerimizi pişirelim bir tabağa alalım köftelerimizide arkalı önlü pişirelim✏️servis tabaklarına önce pideleri sonra domates sosunu pidelerin üzerine gezdirerek dökelim sosun üzerine yoğurdu ekleyip köfteleri dizelim kenarlarına pişirmiş olduğumuz domates ve biberleri koyalım ✏️üzerine bolca kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapalım arzu ederseniz domates sostan köftelerin üzerinede gezdirebilirsiniz👌🏻😋afiyet olsun:) 'ya tesekkurler.
Malzemeler:
Yarım kilo dana kuzu karışık köftelik kıyma
1 büyük boy rendelenmiş kuru soğan
1 fincan galeta unu( türk kahve fincanı)
1 fincan su
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı silme karbonat
Karabiber
Tuz
Domates sosu:
Ben yazdan yaptığım domatesten büyük bir çorba kasesi rondodan geçirerek kullandım( siz rendelenmiş domateste kullanabilirsiniz)
2 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Üzerine :
Çırpılmış bir büyük kase yoğurt
Domates,sivri biber
Bolca eritilmiş tereyağı
3 tane tırnak pide
Hazırlanışı:
Öncelikle köfte malzemeleriyle köftemizi özleşene iyice yoğurup şekillendirerek buzdolabında en az bir kaç saat dinlendiriyoruz ✏️sosumuzu hazırlıyoruz küçük derin bir tencereye sıvıyağ ve rondoda çektiğimiz domateslerimizi koyup kaynatıyoruz ✏️tırnak pidelerimizi küçük küpler şeklinde doğrayıp fırında ısıtıyoruz ✏️hatta ben ısıtmaktan öte hafifçe kurutuyorum böylece yerken hamur gibi olmayarak çok daha güzel oluyor ✏️ızgarayı ısıtalım domates ve biberlerimizi pişirelim bir tabağa alalım köftelerimizide arkalı önlü pişirelim✏️servis tabaklarına önce pideleri sonra domates sosunu pidelerin üzerine gezdirerek dökelim sosun üzerine yoğurdu ekleyip köfteleri dizelim kenarlarına pişirmiş olduğumuz domates ve biberleri koyalım ✏️üzerine bolca kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapalım arzu ederseniz domates sostan köftelerin üzerinede gezdirebilirsiniz👌🏻😋afiyet olsun:) 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments