Bülbül Yuvası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Mayıs 2019 Çarşamba

Bülbül Yuvası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Bülbül Yuvası
Malzemeler
2 adet yumurta
1 büyük çay bardağı süt 
1 büyük çay bardağı sulu yoğurt 
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 fiske tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
❣Alabildiği kadar un (ununun muhakkak baklavalık un olması şart paketin üzerinde baklavalık böreklik yazanından )
❣Açmak için 1 kg nişasta
1 kase ceviz ici ❣250 gr tereyağı bir tepsi için 







Şerbeti icin
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su 
2/3 damla limon
Süslemek için antep fıstığı
❣Yapılışı :yoğurma kabımıza yumurtaları kıralım ardından suyu yoğurdu sıvı yağı koyup çırpıcıyla karıştıralım tuzunu sirkesini atıp elenmiş unuyla beraber kabartma tozunu katalım ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip hamuru 18 parçaya bölüp bezeler yapalım ve üzerini örtelim 30 dakika dinlendirip nisaşta ile açabildiğimiz kadar açalım sonra açtığımız bezeyi 4 de bölelim ceviz ici serpelim geniş tarafından ince oklavaya sarıp büzelim ucundan biraz bırakalım oklavadan çıkartıp iki ucunu birleştirip tepsiye dizelim bu şekilde devam edelim bu hamurdan benim 1 yuvarlak 1 dikdörtgen borcam tepsi çıktı istediğiniz bir tepsiye yapabilirsiniz arzunuza kalmıştereyağını eritip üzerlerine gezdirelim 
Sonra 180 derecede üzeri kızarana kadar 20 /25 dakika pişirelim üzeri kızarana kadar kızarınca 
Fırından çıkartıp soğumaya bırakalım şerbetini kaynatıp ilk sıcaklığı çıkınca serçe parmağımızı yaktı yakacak gibi dökelim şerbeti çekince ortalarına dövülmüş fıstık döküp servis edelim afiyet olsunn.❤❤❤hayatmutfagm'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments