Sponsorlu Bağlantılar
CEVİZLİ EV BAKLAVASI
Tarifi (40cm 2 tepsilik)
🌰3 adet yumurta
🌰1 su bardağı süt
🌰3 yemek kaşığı yoğurt
🌰125 gr erimiş tereyağı
🌰1 çay bardağı sıvı yağ
🌰yarım küçük çay bardağı sirke
🌰Yarım limon suyu
🌰2 paket kabartma tozu 🌰1 fiske tuz
🌰Alabildiği kadar 🔶Bezeleri açmak için nişaşta ben 1 kg kullandım 🌰500 gr ceviz içi
🌰Üzeri için 1 tepslilk 250 gr tereyağ veya margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 🔶Şerbeti için 4 bardak su 4 bardak şeker 3/4 damla limon suyu
🌰Bir tepsi için yapılışı ✨Tarifte verilen malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
2 saat hamur buzdolabında dinlendirilir sonra hamur 2ye bölünüp 1 parçası diğer tepsi için ayrılır 😘
Her birinden 33 beze yapılır, tekrar 33 bezeyi 11 rer beze olarak 3e ayırıp bezelere nişasta serperek tabak büyüklüğünde açılır. ✨Aralarına bol nişasta sürülür, 11 tane olunca kenara alınır, diğerlerine de aynı işlem yapılır. Sonra 11 beze nişaşta ile tepsi büyüklüğünde merdane ile açılarak tepsiye konur. ✨Kenar fazlalığı bıçakla kesilerek kenarlardan çıkan parçalar açılan bezelerin üzerine dağıtılır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilir ikinci 11 de merdane ile açılıp tepsiye konur üzerine yine ceviz serpilir ✨En son bezeler merdane ile tepsi büyüklüğünde açılıp kenarları bıçakla kesilerek düzeltilir. Baklava biçiminde kesilip üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ gezdirilir. Ağır ağır 170 derecede pişirilir pembeleştikten sonra 150 dereceye düşürülür. İçinin pişmesi çok önemli 😊 Ara ara aralarına fırından çıkarıp bıçak ucu ile kesiklerin arası gezilir, iyice araları piştikten sonra fırından alınır, soğuduktan sonra kaynamış ve soğumuş ılık şerbet (soğuğa yakın) dökülür veya serin bir yerde bekleterek istediğiniz zaman şerbetleyebilirsiniz 3/4 saat bekledikten sonra şerbeti çekince servis edilir ✨ afiyet olsun 😋
Not: pişirme işlemi yapılırken aralarının kızarmasına dikkat edin 😘 karabük fırınlarında bu işlem çok güzel oluyor 'a tesekkurler.
Tarifi (40cm 2 tepsilik)
🌰3 adet yumurta
🌰1 su bardağı süt
🌰3 yemek kaşığı yoğurt
🌰125 gr erimiş tereyağı
🌰1 çay bardağı sıvı yağ
🌰yarım küçük çay bardağı sirke
🌰Yarım limon suyu
🌰2 paket kabartma tozu 🌰1 fiske tuz
🌰Alabildiği kadar 🔶Bezeleri açmak için nişaşta ben 1 kg kullandım 🌰500 gr ceviz içi
🌰Üzeri için 1 tepslilk 250 gr tereyağ veya margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 🔶Şerbeti için 4 bardak su 4 bardak şeker 3/4 damla limon suyu
🌰Bir tepsi için yapılışı ✨Tarifte verilen malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
2 saat hamur buzdolabında dinlendirilir sonra hamur 2ye bölünüp 1 parçası diğer tepsi için ayrılır 😘
Her birinden 33 beze yapılır, tekrar 33 bezeyi 11 rer beze olarak 3e ayırıp bezelere nişasta serperek tabak büyüklüğünde açılır. ✨Aralarına bol nişasta sürülür, 11 tane olunca kenara alınır, diğerlerine de aynı işlem yapılır. Sonra 11 beze nişaşta ile tepsi büyüklüğünde merdane ile açılarak tepsiye konur. ✨Kenar fazlalığı bıçakla kesilerek kenarlardan çıkan parçalar açılan bezelerin üzerine dağıtılır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilir ikinci 11 de merdane ile açılıp tepsiye konur üzerine yine ceviz serpilir ✨En son bezeler merdane ile tepsi büyüklüğünde açılıp kenarları bıçakla kesilerek düzeltilir. Baklava biçiminde kesilip üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ gezdirilir. Ağır ağır 170 derecede pişirilir pembeleştikten sonra 150 dereceye düşürülür. İçinin pişmesi çok önemli 😊 Ara ara aralarına fırından çıkarıp bıçak ucu ile kesiklerin arası gezilir, iyice araları piştikten sonra fırından alınır, soğuduktan sonra kaynamış ve soğumuş ılık şerbet (soğuğa yakın) dökülür veya serin bir yerde bekleterek istediğiniz zaman şerbetleyebilirsiniz 3/4 saat bekledikten sonra şerbeti çekince servis edilir ✨ afiyet olsun 😋
Not: pişirme işlemi yapılırken aralarının kızarmasına dikkat edin 😘 karabük fırınlarında bu işlem çok güzel oluyor 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments