DONDURUCUDA TAVUK KÖFTE - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

16 Mayıs 2019 Perşembe

DONDURUCUDA TAVUK KÖFTE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
DONDURUCUDA TAVUK KÖFTE
Malzemeler
  • 600 gr Tavuk göğsü,
  • 1 Orta boy kuru soğan,
  • 1 Yemek kaşığı dolusu irmik
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1,5 Tatlı kaşığı tuz,
  • 1 Kaşığı kekik,
  • 2 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı köri,
  • 1 tatlı kaşığı toz biber,
  • Yarım çay kaşığı tarçın,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,





Nasıl yapılır?
  • Tavuk göğsünü soyulup dörde bölünmüş soğanı irmik tuz ve baharatları mutfak robotuna koyup malzemeler iyice bütünleşene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız köfte harcını kapaklı bir kaba koyup buzdolabının alt kısmına yerleştirin. Dolapta 2 saat kadar dinlendirin. Bekletmeden hemen de yapabilirsiniz.
  • Daha sonra elinizi ıslatarak veya yağlayarak köfte harcından çok büyük olmayan parçalar alıp yassı köfte şeklini verin.
  • Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye köfteleri dizin ve tepsiyle beraber dondurucuya atın.
  • Köfteler donunca tepsiden alıp saklama kabına veya buzdolabı poşetine yerleştirin daha sonra kullanmak üzere yeniden dondurucuya kaldırın.
  • Köfteyi kullanacağınız zaman yarım saat önceden çıkartıp çözdürün dilediğiniz şekilde kullanın. Afiyet şifa olsun…/cahidesultan.net'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments