Sponsorlu Bağlantılar
DONDURUCUDA TAVUK KÖFTE
Malzemeler
- 600 gr Tavuk göğsü,
- 1 Orta boy kuru soğan,
- 1 Yemek kaşığı dolusu irmik
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1,5 Tatlı kaşığı tuz,
- 1 Kaşığı kekik,
- 2 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı köri,
- 1 tatlı kaşığı toz biber,
- Yarım çay kaşığı tarçın,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
Nasıl yapılır?
- Tavuk göğsünü soyulup dörde bölünmüş soğanı irmik tuz ve baharatları mutfak robotuna koyup malzemeler iyice bütünleşene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız köfte harcını kapaklı bir kaba koyup buzdolabının alt kısmına yerleştirin. Dolapta 2 saat kadar dinlendirin. Bekletmeden hemen de yapabilirsiniz.
- Daha sonra elinizi ıslatarak veya yağlayarak köfte harcından çok büyük olmayan parçalar alıp yassı köfte şeklini verin.
- Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye köfteleri dizin ve tepsiyle beraber dondurucuya atın.
- Köfteler donunca tepsiden alıp saklama kabına veya buzdolabı poşetine yerleştirin daha sonra kullanmak üzere yeniden dondurucuya kaldırın.
- Köfteyi kullanacağınız zaman yarım saat önceden çıkartıp çözdürün dilediğiniz şekilde kullanın. Afiyet şifa olsun…/cahidesultan.net'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments