Elazığ Usulü Bulgurlu Gömme - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

16 Mayıs 2019 Perşembe

Elazığ Usulü Bulgurlu Gömme

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Elazığ usulu Bulgurlu gömme 
Hamuru için 
1 çay bardağı süt 
1 yumurta 
1 çay bardağı su 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı yoğurt 
1 paket kabartma tozu
2 kaşık sirke 
Bir fiske tuz 
Aldığı kadar un 






Içi için: 
5 6 tane kuru soğan 
250 gr kıyma 
1 çay bardağı iri bulgur 
Bir demet maydanoz 
1 er çay kaşığı pulbiber karabiber 
1 tatlı kaşığı reyhan, tuz 
1 tatlı kaşığı salça 
2/3 çay bardağı sıcak su
Tahmini tereyağ ve zeytin yağı koydum 
Ara katlara sepmek icin tereyağ zeytin yağı karışımı
HAZIRLANIŞI 
Hamur malzemelerini bir kaba alıp unu azar azar ekleyerek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak. En az yarım saat bekletin. Açılması daha kolay olur.
👉Hamur beklerken diğer yandan soğanları küçük küçük doğrayın. Tavaya yagi bırakıp soğanlarla birlikte kavurun. Pembeleşince kıymayı ekleyin onu da kavurduktan sonra salça, baharat ve bulguru ekleyin.sicak suyu ekleyip pilav gibi pişirin. Ocağı kapadıktan sonra maydanozu ekleyip karıştırın 👈
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp un ve oklava yardımı ile acabildiğiniz kadar açın. Yağlanmış tepsiye yufkayi serip üzerini yağlayın. Her 3 katta bir iç harcını serin.yufka aralarini mutlaka yağlayın. Ben toplam 3 kat iç harcı kullandim. Yanı toplamda 12 yufka ile tepsiyi bitirdim. En üste de 3 adet yufka serdikten sonra üzerini fırça yardımı ile yağlayıp 200 derece fırında pişirin.betul.un_mutfagi 'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments