Sponsorlu Bağlantılar
EL AÇMASI PATATESLİ BÖREK___
✔Patatesleri haşlamadan sadece rendeleyerek yaptığımız için hem enerji hem zamandan büyük tasarruf etmiş oluyoruz aynı zamanda Patatesin tüm lezzeti ve besin değeri Börekte kalıyor👌
Yapıcak Arkadaşlarıma Şimdiden Afiyet olsun ☘
Buyrun Malzemeler⤵
(Böreginizi Kıymalı, Paynirli,Ispanakli Yapabilirsiniz hepsi Nefis olur)
Kullandığım ölçü:250 ml su bardağı
Hamuru :
🔹3 su bardağı ılık su
🔹yarım paket Yasmaya (veya 1 paket Toz maya)
🔹1 tatlı kaşığı Tuz
🔹2 tatlı kaşığı Şeker
🔹7/7,5 su bardağı Un (dikkatli ekleyin lütfen)
Patatesli Harç :
🔹6 tane orta boy Patates
🔹2 kurusogan
🔹3 tane yeşil biber
🔹1 çay bardağından biraz eksik Siviyag
🔹1 tatlı kaşığı Tuz
🔹Acı pilbiber
🔹Kırmızı Tozbiber
Hamuru açmak için:
🔹125 gr eritilmiş Tereyağ
🔹2 yemek kaşığı Sıvıyag
Yüzeyine sermek icin:
🔹Susam ve Çörekotu
Kolay Gelsin🍀 'ya tesekkurler.
✔Patatesleri haşlamadan sadece rendeleyerek yaptığımız için hem enerji hem zamandan büyük tasarruf etmiş oluyoruz aynı zamanda Patatesin tüm lezzeti ve besin değeri Börekte kalıyor👌
Yapıcak Arkadaşlarıma Şimdiden Afiyet olsun ☘
Buyrun Malzemeler⤵
(Böreginizi Kıymalı, Paynirli,Ispanakli Yapabilirsiniz hepsi Nefis olur)
Kullandığım ölçü:250 ml su bardağı
Hamuru :
🔹3 su bardağı ılık su
🔹yarım paket Yasmaya (veya 1 paket Toz maya)
🔹1 tatlı kaşığı Tuz
🔹2 tatlı kaşığı Şeker
🔹7/7,5 su bardağı Un (dikkatli ekleyin lütfen)
Patatesli Harç :
🔹6 tane orta boy Patates
🔹2 kurusogan
🔹3 tane yeşil biber
🔹1 çay bardağından biraz eksik Siviyag
🔹1 tatlı kaşığı Tuz
🔹Acı pilbiber
🔹Kırmızı Tozbiber
Hamuru açmak için:
🔹125 gr eritilmiş Tereyağ
🔹2 yemek kaşığı Sıvıyag
Yüzeyine sermek icin:
🔹Susam ve Çörekotu
Kolay Gelsin🍀 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments