Haşhaşlı Revani - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Mayıs 2019 Perşembe

Haşhaşlı Revani

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Haşhaşlı Revani
Malzemeler 
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 şu bardağı irmik
1çay bardağı haşhaş(arzunuza göre miktarını artirabilirsiniz)
1 su bardağından biraz fazla un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya






🍓Şerbeti için
1 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
🍓Üzeri için
1 şu bardağı süt
1 poşet krem santi
🍓Hazırlanışı 
İlk önce revanimizin şerbetini yapmakla başlıyoruz tenceremize şekeri ve suyu ilave edip ocağın üzerine alıyoruz. Diger tarafta kekimizi hazırlamaya başlıyoruz yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz daha sonra sütü ve yağı ilave edip karıştırıyoruz sırayla diğer katı malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz yağladığımız Kare borcama veya tepsimize karışımımızı döküyoruz önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 25 30 dk arası kekimiz pişene kadar bekletiyoruz.
Şerbetimizi de yaklaşık 12 13 dk arası kaynatıp limonu da ilave edip altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Pişen kekimizi kürdan yardımıyla kontrol edip piştiyse fırından çıkarıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz şerbetini kesinlikle sıcakken dökmeyin yoksa hamur olabilir. Kekimiz ilik şerbetimiz soğuyunda şerbetimizi azar azar ilave ediyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz bu arada bir su bardağı süt ile krem şantimizi çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
Soğuyan ve dinlenen revanimizin üzerine krem şantimizi sürüyoruz. Haşhaşlı revanimiz hazır.
Afiyet olsun ☺👌hilalin_mutfagi_'na tesekkurlr.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments