Etli Hinkal Tarifi
Malzemeler:
Hamur için
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tane yumurta
Yoğurma kabında yoguralim, kıvamı orta sertlikte olacak
Ic harcı:
500 gr dana kıyma
2 tane soğan rondodan geçirilmiş hâlde
Baharatlar
Hazırlanışı: Oklava ile ayrılan bezelerden bir tanesini açalım. Açılan yufkayi kare şekilde keselim ve içine kiymadan koyalım. Koyma işlemi bittikten sonra elimize alalım ve bohça şekilde büzelim. Tüm bu işlemler bittikten sonra su dolu tencereye tuz ilave edelim ve kaynayan tenceremize hazırladığımız Hinkali yavaşça dökelim. Pişen Hinkali servis tabağına alalım. İstenirse üzerine tereyağından gezdirelim. Afiyet olsun 'e tesekkurler.
Malzemeler:
Hamur için
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tane yumurta
Sponsorlu Bağlantılar
1 tatlı kaşığı tuz tuzYoğurma kabında yoguralim, kıvamı orta sertlikte olacak
Ic harcı:
500 gr dana kıyma
2 tane soğan rondodan geçirilmiş hâlde
Baharatlar
Hazırlanışı: Oklava ile ayrılan bezelerden bir tanesini açalım. Açılan yufkayi kare şekilde keselim ve içine kiymadan koyalım. Koyma işlemi bittikten sonra elimize alalım ve bohça şekilde büzelim. Tüm bu işlemler bittikten sonra su dolu tencereye tuz ilave edelim ve kaynayan tenceremize hazırladığımız Hinkali yavaşça dökelim. Pişen Hinkali servis tabağına alalım. İstenirse üzerine tereyağından gezdirelim. Afiyet olsun 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments