Ev Usulü Maraş Dondurması - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Mayıs 2019 Cumartesi

Ev Usulü Maraş Dondurması

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
EV USULÜ MARAŞ DONDURMASI
Malzemeler
5 su bardağı süt ve 1.5 su bardağı şekerden yapılmış süt reçelinin tamamı (Bu 1 ölçü süt reçeli oluyor)
1 kutu krema 200 ml.
1 tatlı kaşığı salep (tepeli olmayacak) (Hazır paket salep olmaz)
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
Maraş dondurması nasıl yapılır?
2 su bardağı sütü kaynatın. İçine salep ve 1 yemek kaşığı şekeri atın. Kaynamaya başladıktan sonra  4-5 dakika kadar karıştırarak pişirin.





Bu karışımı soğuk süt reçeline katıp karıştırın. soğumaya bırakın.
Soğuk kremayı katılaşana kadar çırpın.
Bütün malzemeleri bir kapta buluşturup tamamen karışana kadar çırpın.
Derince, kapaklı bir kaba koyup dondurucuya kaldırın.
Bu dondurmayı dolaba koyduktan 2 saat sonra, 1 er saat aralıklarla 3 veya 4 kez karıştırın.  Karıştırınca daha güzel oluyor.
Karıştırma işi bittikten sonra ince uzun bir kalıba koyup tamamen donması için en az 6-7 saat dondurucuda bekletin. Dilim dilim keserek servis yapabilirsiniz.
PÜF NOKTASI: Dondurmayı ikram edeceğiniz tabağı mutlaka dondurucuda 15 dakika kadar bekletin. Aksi halde soğuk dondurma sıcak tabağı görünce daha hızlı eriyecektir 😉cahide_sultan'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments