Sponsorlu Bağlantılar
Ev Yapımı Acılı Çubuk Kraker
Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
1 tatlı kaşığı dolusu kekik
1 çay kaşığı karabiber
4 su bardağına yakın un
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
Çubuk kraker nasıl yapılır?
Oda sıcaklığında erimiş tereyağını kaba alıp diğer sıvı malzemelerle beraber karıştırın.
Tuz, şeker, kabartma tozu ve baharatları atıp, unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Merdaneyle 6-7 mm kalınlığında açın. Ruletle veya bıçakla önce boyda 3 e veya 4 e, daha sonra ince ince şeritlere bölün.
Şeritleri dikkatli bir şekilde alıp yağlanmamış tepsiye dizin.
180 derecede önceden ısınmış fırına sürün.
Kızarmaya başlayınca dereceyi 150 ye düşürün.
Yeteri kadar kuruduğundan emin olunca fırından alın.
Soğuduktan sonra, teneke bir kutuda en az bir hafta saklayabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun.'a tesekkurler.
Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
1 tatlı kaşığı dolusu kekik
1 çay kaşığı karabiber
4 su bardağına yakın un
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
Çubuk kraker nasıl yapılır?
Oda sıcaklığında erimiş tereyağını kaba alıp diğer sıvı malzemelerle beraber karıştırın.
Tuz, şeker, kabartma tozu ve baharatları atıp, unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Merdaneyle 6-7 mm kalınlığında açın. Ruletle veya bıçakla önce boyda 3 e veya 4 e, daha sonra ince ince şeritlere bölün.
Şeritleri dikkatli bir şekilde alıp yağlanmamış tepsiye dizin.
180 derecede önceden ısınmış fırına sürün.
Kızarmaya başlayınca dereceyi 150 ye düşürün.
Yeteri kadar kuruduğundan emin olunca fırından alın.
Soğuduktan sonra, teneke bir kutuda en az bir hafta saklayabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun.'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments