FIRINDA NOHUTLU TAVUKLU PİLAV
MALZEMELER ( ölçü büyük boy fırın tepsisine göre )
12 adet tavuk baget
1 kilo pirinç
2 su bardağı nohut
150 gr tereyağ
yapılışı
bir gün önceden nohutları ılık suda bekletilir ertesi gün ilk olarak nohutları düdüklü tencerede pişirilir ocaktan alınır süzgeçten geçirilir kenara bırakıp tekrar düdüklü tencereye içme suyu koyulur yaklaşık bir buçuk litre su ocağa alıp kaynamaya başladıktan sonra yıkanmış bagetleri içine koyulur üzerine bir yemek kaşığı tuz ekleyip haşlanır süzülür kenara birakilir pirinçler sıcak tuzlu suda bekletilir on dk kadar teflon tencereye tereyağını sıvıyağ koyup eritilir tuzlu suda beklenen pirinçleri iyice yıkayıp süzülür tencereye alıp bir tatlı kaşığı tuzda ekleyip güzelce kavrulur fırın tepsisine hepsini koyup nohutlarıda ekleyip karıştırılır tavuk suyu ilave edilir son olarak haşlanmış bagetleri yerleştirilir önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir fırından çıkarıp üzerini on dk kapalı tutulur sonra servis edilir yapanlar için AFİYET OLSUN 🌹 'na tesekkurler.
MALZEMELER ( ölçü büyük boy fırın tepsisine göre )
12 adet tavuk baget
1 kilo pirinç
2 su bardağı nohut
150 gr tereyağ
Sponsorlu Bağlantılar
yarım çay bardağı sıvıyağ yapılışı
bir gün önceden nohutları ılık suda bekletilir ertesi gün ilk olarak nohutları düdüklü tencerede pişirilir ocaktan alınır süzgeçten geçirilir kenara bırakıp tekrar düdüklü tencereye içme suyu koyulur yaklaşık bir buçuk litre su ocağa alıp kaynamaya başladıktan sonra yıkanmış bagetleri içine koyulur üzerine bir yemek kaşığı tuz ekleyip haşlanır süzülür kenara birakilir pirinçler sıcak tuzlu suda bekletilir on dk kadar teflon tencereye tereyağını sıvıyağ koyup eritilir tuzlu suda beklenen pirinçleri iyice yıkayıp süzülür tencereye alıp bir tatlı kaşığı tuzda ekleyip güzelce kavrulur fırın tepsisine hepsini koyup nohutlarıda ekleyip karıştırılır tavuk suyu ilave edilir son olarak haşlanmış bagetleri yerleştirilir önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir fırından çıkarıp üzerini on dk kapalı tutulur sonra servis edilir yapanlar için AFİYET OLSUN 🌹 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments