Sponsorlu Bağlantılar
FIRINDA SÜTLAÇ
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pirinç(küçük çay bardağı )
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp 2 su bardağı su ile suyu çekene kadar pişirin.
Tencere sütü,şekeri koyup karıştırın.
Nişastayı az bir su ile karıştırın ve yumurta sarısını da ilave edip çırparak kaynayan süte sürekli karıştırarak ilave edilir. Sütlacın kıvamı tahinden biraz cıvık olmalı.
1-2 taşım kaynadıktan sonra vanilya ilave edip ocağı kapatın.
Sıcak sütlacı ısıya dayanıklı kaplara koyup fırın tepsisine koyun.
Tepsinin yarısını su ile doldurun.
Önceden ısıtılmış 200° fırının üst rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not:Fırın kabına su koymamızın sebebi sütlaç piştiği için sadece üzeri kızarması içindir.
Bu malzemeden 6 küçük güveç kap çıkıyor. 👏👏👏
Deneyeceklere AFİYET OLSUN'na tesekkurler.
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pirinç(küçük çay bardağı )
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp 2 su bardağı su ile suyu çekene kadar pişirin.
Tencere sütü,şekeri koyup karıştırın.
Nişastayı az bir su ile karıştırın ve yumurta sarısını da ilave edip çırparak kaynayan süte sürekli karıştırarak ilave edilir. Sütlacın kıvamı tahinden biraz cıvık olmalı.
1-2 taşım kaynadıktan sonra vanilya ilave edip ocağı kapatın.
Sıcak sütlacı ısıya dayanıklı kaplara koyup fırın tepsisine koyun.
Tepsinin yarısını su ile doldurun.
Önceden ısıtılmış 200° fırının üst rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not:Fırın kabına su koymamızın sebebi sütlaç piştiği için sadece üzeri kızarması içindir.
Bu malzemeden 6 küçük güveç kap çıkıyor. 👏👏👏
Deneyeceklere AFİYET OLSUN'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments