Sponsorlu Bağlantılar
İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER
500 gr orta yağlı kıyma
4 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kase ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı Pul biber
1 tatlı kaşığı Kimyon
Tuz
Maydanoz
DIŞI İÇİN:
3 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı un
2 yumurta
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber, pul biber, tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
İlk önce, soğanları yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ ve tereyağda pembeleşene kadar kavrulur. Kıymayı ekleyip kavrulur. Baharatlarını ve tuzunu da koyarak kavrulmaya devam edilir .Cevizi ilave edilir.En son maydanoz konarak soğuması için bekletilir. Tepsiye bulgur ve irmik konup üzerine sıcak su dökülerek üzerini kapatıp 5 dakika bekletilir. Daha sonra yumurta, un, salçalar baharatları ve tuz ekleyip yoğurmak için hazırlanır. Yanına elimizi ıslatmak için su dolu bir kap konur. Bulgurlu karışım iyice yoğrulur.Bu arada yoğururken elinize yapışmaması için suya batırılır.Bulgur özleşince mandalina büyüklüğünde yuvarlayıp ortasını oyarak kıymalı harçtan 2 tatlı kaşığı kadar koyup limon şeklinde kapatılır.Bu şekilde hepsi bittikten sonra kızgın bol yağda kızartılarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.😋'na tesekkurler.
MALZEMELER
500 gr orta yağlı kıyma
4 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kase ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı Pul biber
1 tatlı kaşığı Kimyon
Tuz
Maydanoz
DIŞI İÇİN:
3 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı un
2 yumurta
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber, pul biber, tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
İlk önce, soğanları yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ ve tereyağda pembeleşene kadar kavrulur. Kıymayı ekleyip kavrulur. Baharatlarını ve tuzunu da koyarak kavrulmaya devam edilir .Cevizi ilave edilir.En son maydanoz konarak soğuması için bekletilir. Tepsiye bulgur ve irmik konup üzerine sıcak su dökülerek üzerini kapatıp 5 dakika bekletilir. Daha sonra yumurta, un, salçalar baharatları ve tuz ekleyip yoğurmak için hazırlanır. Yanına elimizi ıslatmak için su dolu bir kap konur. Bulgurlu karışım iyice yoğrulur.Bu arada yoğururken elinize yapışmaması için suya batırılır.Bulgur özleşince mandalina büyüklüğünde yuvarlayıp ortasını oyarak kıymalı harçtan 2 tatlı kaşığı kadar koyup limon şeklinde kapatılır.Bu şekilde hepsi bittikten sonra kızgın bol yağda kızartılarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.😋'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments