HARPUT KÖFTESİ - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Mayıs 2019 Salı

HARPUT KÖFTESİ

Sponsorlu Bağlantılar
HARPUT KÖFTESİ
Malzemeler
🌿 500 gram köftelik dana kıyma
🌿 1 kase dolusu ince köftelik bulgur
🌿 1 baş orta boy soğan
🌿 1 adet yumurta 🌿 Birkaç dal ince kıyılmış maydonoz
Sponsorlu Bağlantılar
🌿 1 tatlı kaşığı kurutulmuş Reyhan
🌿 Karabiber, pul biber, tuz
🌿 Pişirmek için sıvı yağ, tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası ve bolca su
Hazırlanışı






🌿 Köftenin malzemelerini azar azar su ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar güzelce yoğurun. Elinizi yağlayarak köfteden fındıktan biraz büyük parçalar alıp yuvarlayın, ardından bir yandan iki parmağınızın arasında bastırırken diğer elinizle de döndürerek tekerlek şeklini verin.
🌿 Sıvı yağ ve tereyağını tencereye alıp 1 kaşık unu kokusu çıkana kadar kavurun. Salçayı ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra suyu ekleyin. İçine tuz da ilave ettikten sonra kaynamaya başlayınca köfteleri atın ve tamamen pişene kadar kaynatın. Elinizi yağlayarak şekil vereceğiniz için yapışmıyorlar. 
Deneyenlere afiyet olsun...pukumutfakta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments