Haşhaşlı Tatlı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

16 Mayıs 2019 Perşembe

Haşhaşlı Tatlı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





HAŞHAŞLI TATLI➰
250 gr. oda ısısında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta 
3 yemek kaşığı hindistan cevizi 
1 çay bardağı mor haşhaş
2 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un(3-4 su bardağı arası)
➖şerbeti için➖
3,5 su bardağı şeker 
4 su bardağı su
2-3 damla limon
➖HAZIRLANIŞI➖
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak. Öncelikle şerbeti hazırlanır.Şeker ve su kaynayınca limon eklenir, ocağın altı kısılıp 10 dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır. 
Un ve haşhaş hariç tüm malzeme yoğurma kabına alınır. Un azar azar eklenerek yumuşak hamur elde edilir. En son haşhaş eklenir ve hamurun kıvamı ayarlanır.Ceviz büyüklüğünde hamur alınıp oval şekli verilir. Yağlı tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Tatlı fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti eklenir. Servis öncesi arzulanan şekilde süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun😍rabiasultansuna'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments