Ispanaklı Mantarlı Tavuklu Çıtır Börek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Mayıs 2019 Cuma

Ispanaklı Mantarlı Tavuklu Çıtır Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ISPANAKLI MANTARLI TAVUKLU ÇITIR BÖREK 💖
✅Malzemeler: 5 adet yufka
✅Sıvı Harçı ; 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı sirke, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 kabartma tozu. İyice karıştırıyoruz..........................
✅İç harcı için
✅Yarım kg ıspanak 🌱
✅2 kuru soğan 🍃
✅200 gr haşlanmış ve tiftiklenmiş tavuk göğsü
✅200 gr mantar ✅sebzeleri pişirmek için zeytinyağı 







mantarları küçük doğrayıp biraz limon suyu sıkıp har ateşte zeytinyağında soteliyoruz. Bir kaba alıyoruz. Sonra kurusoğanla Ispanaklarımızı soteliyoruz. Sotelenen Ispanak ve mantarları birleştirip haşlanan tabuklarıda ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. 
Üzeri için yumurta sarısı . Çörekotu ve susam ✅Yapılışı:
Un, nişasta, sirke, sıvıyağı ve kabartma tozunu bulamaç gibi karıştırın.
✅Yufkanın her yerine eşit miktarda unlu nişastalı karışımdan ekleyin. Ve bu karışımı iyice yaydırın.
Yufkayı bohça şekline getirin ve 4 eş parçaya kesin.
Kesilen eş parçaların orta kısmına sebzeli harcımızı koyup boça şeklini verip yağlı kağıt serili 
fırın tepsisine yerleştirelim 
Üzerine yumurta sarısı sürüp üzeri kızarana 180 derece fırında pişirin. nurtence_lezzetler'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments