İstiridye Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

20 Mayıs 2019 Pazartesi

İstiridye Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
İstiridye Tatlısı 
👉🏻Öncelikle şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz .
3buçuk su bardak şeker.
4su bardak su(bardak ölçümüz 200ml)
Orta hareketli ısıda yaklaşık 15-20 dk kaynatıp 3-5 damla limon suyu ekleyip kapatılır .
Ilımaya bırakılır.
Hamuru için..
1adet yumurta(büyük boy)
200 grm oda sıcaklığında tereyağı (yada margarin)
1su bardaktan iki parmak aşağıya irmik(bardak ölçümüz 200ml)
Yarım su bardak ince çekilmiş fındık (cevizde olabilir )
2dolu yemek kaşığı tahin
1paket kabartma tozu






Aldığı kadar un(unu kaşıkla azar azar ekleyin sert görünümlü yumuşak bir hamur olacak)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp önce yuvarlayıp sonra elimizle çok ince olmayacak şekilde yassılaştırıyoruz.
Küçük çay bardağı ile 4 çizgi atarak şekillendiriyoruz..(Şeklini verirken çekim hikayemde var bakabilirsiniz )
Tepsiye aralıklı dizip 180 d,kızarana dek pişiriyoruz .
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür .
5 dk kadar bir tepsi kapatılıp,alınır.
2-3 saat sonra servise hazırdır.hacerinmutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments