KADAYIF TATLISI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

18 Mayıs 2019 Cumartesi

KADAYIF TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
KADAYIF TATLISI 
1 kilo çiğ kadayıf 
1 su bardağı sıvı yağ 
2 yemek kaşığı tereyağı 
Ceviz fındık veya fıstık içi 
Şerbeti için ;
Sponsorlu Bağlantılar
7 su bardağı su 
7 su bardağı şeker 
1,2 adet limon tuzu 
Yapılışı ;






Öncelikle şerbetimizi yapalım kaynamış sıcak su ile şeker eriyinceye kadar karıştıralım kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp limon tuzu atalım 15,20 dakika arası kaynatıp soğumaya bırakın (not: bu şekilde yapınca şerbetiniz şekerlenmiyor )
Tavada tereyağını ve sıvı yağı eritin karıştırma kabında iyice harmanlayın tel tel ayrılana kadar karıştırın ufak ufak olana kadar parçalayın büyük boy fırın tepsisini yağlayın kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirin iyice bastırın ceviz fındık veya fıstık içi hangisini tercih edersiniz ben fındık kullandım kadayıfın diğer yarısınıda aynı şekilde iyice bastıralım ben bir tahta kullandım bastırmak için önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirin fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti soğuk olacak şekilde döküp dinlendikten sonra kesip servis yapabilirsiniz afiyet olsun anadolumutfagii'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments