İç harcı için;
1 kg dana kıyma
4.5 kuru soğan
Sponsorlu Bağlantılar
1 yemek kaşığı tereyağPulbiber - karabiber - dilerseniz biber salçası
Hamuru için;
1 kg köftelik bulgur
Yarım kg irmik
2 yumurta
2 kase un
Biber salçası kimyon tuz
Arzu ederseniz hamur kısmına 350gr sinirsiz - 2 kez çekilmiş dana eti kullanabilirsiniz. (ben kullanmadım)
Öncelikle kıymamızı suyunu çekinceye kadar pişirelim. Çok ince doğradığımız soğanları ekleyelim tereyağınıda ekleyip soğanlarla birlikte kavuralım. pulbiber karabiber ve tuz ilave edelim soğumaya bırakalım. Diğer yandan bulgur ve irmiği su ilave ederek özleşinceye kadar yoğuralım biber salçası kimyon ve yumurtayı ekleyip gerektiğinde su serperek yoğurmaya devam edelim. Ununuda ilave edelim son kez iyice yoğuralım.(özlü bir hamur olması önemli) Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp isaret parmağımızla köftemizi açalım. Benim gibi makina kullananlarda hikayedeki paylaşımımdaki gibi makinada açabilirler. Soğuyan iç harcımızdan içine dolduralım kapatalim dilerseniz bol yağda kızartarak çıtır çıtır dilerseniz çok az tuz ve nar ekşisii ilave ettiğiniz suda haşlayarak uzerine pulbiberli tereyağli sos gezdirip servis edebilirsiniz.sultan_ozgul_tursen'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments