Sponsorlu Bağlantılar
Kaysı Reçeli
Malzemeler
1,5 kilo sert kayisi
1 kilo toz seker
1 litre su
Yarim limon suyu
Yapilisi:Genisce bir tencereye seker ve su alinir kivami hafif koyulasana dek kaynamaya burakilir,diger tarafta kayisilar yikanir cekirdekleri cikarilir.
Kivami koyulasan serbete kayisilar ilave edilir hafif karistirilip kaynamaya burakilir kaynamaya baslayinca üzerinin köpügü alinir 10 dakika kadar kaynayan kayisilar bir süzgec yardimi ile cikartilip baska bir kaba alinir tencerede kalan serbet tamamen koyulasana dek kaynatilir en son serbet köpük köpük olunca kayisilar ilave edilir limonuda eklenip hafif karistirilir ve ocaktan alinir henüz sicakken kavanozlara konup kapaklari kapatilir ve ters cevrilerek soguyana dek bekletilir.'a tesekkurler.
Malzemeler
1,5 kilo sert kayisi
1 kilo toz seker
1 litre su
Yarim limon suyu
Yapilisi:Genisce bir tencereye seker ve su alinir kivami hafif koyulasana dek kaynamaya burakilir,diger tarafta kayisilar yikanir cekirdekleri cikarilir.
Kivami koyulasan serbete kayisilar ilave edilir hafif karistirilip kaynamaya burakilir kaynamaya baslayinca üzerinin köpügü alinir 10 dakika kadar kaynayan kayisilar bir süzgec yardimi ile cikartilip baska bir kaba alinir tencerede kalan serbet tamamen koyulasana dek kaynatilir en son serbet köpük köpük olunca kayisilar ilave edilir limonuda eklenip hafif karistirilir ve ocaktan alinir henüz sicakken kavanozlara konup kapaklari kapatilir ve ters cevrilerek soguyana dek bekletilir.'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments