Sponsorlu Bağlantılar
Kekli Baklava
Malzemeler
1 paket baklavalik yufka
100 gr. tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ
Kek malzemeleri icin:
4 yumurta(yumurtaniz büyükse 3 yeterli)
3 tepeleme yemek kaşığı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
1/ 2 paket kabartma tozu
1 su bardagi dövülmüs ceviz veya fındık
ŞERBETI ICIN:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarim limon
YAPILISI:Serbet hazirlanir ve bir kenarda sogumaya burakilir.Kek harci cirpilip hazirlanir bir kenara alinir,baklavalik yufka paketinden cikartilip havalandirilir,firin 180 derecede isitilmaya burakilir ve firin tepsisi yaglanir icine sürecegimiz yag eritilip ilinmaya burakilir ve birlestirmeye baslanir.yaglanmis tepsiye bir kat yufka konur ve arasina firca yardimi ile eritilmis siviyag tereyagi karisimi sürülür,diger 10 yufkada ayni sekilde yapilir ve üzerine önceden hazirladigimiz kek harci dökülüp üzeri düzlenir daha sonra yine ayni sekilde yufkalar resimde görüldügü gibi aralarina yag sürülerek 10 yufka tamamlanir.
Keskin bir bicak yardimi ile hafif hareketlerle ve gerekirse ucu herseferinde islatilarak resimde görüldügü gibi kesilir kalan yag üzerine gezdirilip önceden isitilmis firinda üzeri kizarana dek yaklasik 35,40 dakika pisirilir,cikinca kesilmis dilimlerin üzerinden bicakla tekrar gidilir ve iki dakika ilk sicakligi ciktiktan sonra soguk serbeti üzerine gezdirilir iyice dinlenip tamamen soguduktan sonra servis edilir.dilerseniz üzerine antepfistigi yada hindistancevizide serpilebilir.'a tesekkurler.
Malzemeler
1 paket baklavalik yufka
100 gr. tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ
Kek malzemeleri icin:
4 yumurta(yumurtaniz büyükse 3 yeterli)
3 tepeleme yemek kaşığı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
1/ 2 paket kabartma tozu
1 su bardagi dövülmüs ceviz veya fındık
ŞERBETI ICIN:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarim limon
YAPILISI:Serbet hazirlanir ve bir kenarda sogumaya burakilir.Kek harci cirpilip hazirlanir bir kenara alinir,baklavalik yufka paketinden cikartilip havalandirilir,firin 180 derecede isitilmaya burakilir ve firin tepsisi yaglanir icine sürecegimiz yag eritilip ilinmaya burakilir ve birlestirmeye baslanir.yaglanmis tepsiye bir kat yufka konur ve arasina firca yardimi ile eritilmis siviyag tereyagi karisimi sürülür,diger 10 yufkada ayni sekilde yapilir ve üzerine önceden hazirladigimiz kek harci dökülüp üzeri düzlenir daha sonra yine ayni sekilde yufkalar resimde görüldügü gibi aralarina yag sürülerek 10 yufka tamamlanir.
Keskin bir bicak yardimi ile hafif hareketlerle ve gerekirse ucu herseferinde islatilarak resimde görüldügü gibi kesilir kalan yag üzerine gezdirilip önceden isitilmis firinda üzeri kizarana dek yaklasik 35,40 dakika pisirilir,cikinca kesilmis dilimlerin üzerinden bicakla tekrar gidilir ve iki dakika ilk sicakligi ciktiktan sonra soguk serbeti üzerine gezdirilir iyice dinlenip tamamen soguduktan sonra servis edilir.dilerseniz üzerine antepfistigi yada hindistancevizide serpilebilir.'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments