Sponsorlu Bağlantılar
Zeytinyagli Yaprak Sarma
Malzemeler:
Yarim kilo salamura yaprak
2 su bardagi baldo pirinc
1 cay bardagi bulgur
2 adet kurusogan
Yarim demet maydonoz
Yarim demet dereotu
1 yemek kasigi kurunane
Karabiber,kimyon,tuz
1 yemek kasigi domates salcasi
Kirmizi biber
Zeytinyagi yada siviyag
Yapilisi:Salamura yapragi birkac kez sicak suda bekletip süzüyorum.Pirinci ve bulgura kaynar su ekleyip biraz dinlendirip süzüyorum üzerine robottan gecirdigim sogan maydonoz,dereotunu ekliyorum ayrica nane,karabiber,kirmizibiber,kimyon tuz salca ve siviyagi ekleyip iyice karistiriyorum daha sonra yapraklar bitene dek sariyorum tencerenin dibine biraz siviyag döküp sardigim yaptaklari diziyorum üzerine limon dilimi gerekiyorsa tuz zeytinyagi ve üzerini gecene dek su ekleyip üzerine tencereye uygun düz bir kapak kapatip kapagini yarim kapatiyorum iki saate yakin kisik ateste pisiriyorum pisince kapagini kapatip ocaktan aliyorum ve iliyana dek hic kapagini acmadan dinlendiriyorum sonra servis ediyorum.'a tesekkurler.
Malzemeler:
Yarim kilo salamura yaprak
2 su bardagi baldo pirinc
1 cay bardagi bulgur
2 adet kurusogan
Yarim demet maydonoz
Yarim demet dereotu
1 yemek kasigi kurunane
Karabiber,kimyon,tuz
1 yemek kasigi domates salcasi
Kirmizi biber
Zeytinyagi yada siviyag
Yapilisi:Salamura yapragi birkac kez sicak suda bekletip süzüyorum.Pirinci ve bulgura kaynar su ekleyip biraz dinlendirip süzüyorum üzerine robottan gecirdigim sogan maydonoz,dereotunu ekliyorum ayrica nane,karabiber,kirmizibiber,kimyon tuz salca ve siviyagi ekleyip iyice karistiriyorum daha sonra yapraklar bitene dek sariyorum tencerenin dibine biraz siviyag döküp sardigim yaptaklari diziyorum üzerine limon dilimi gerekiyorsa tuz zeytinyagi ve üzerini gecene dek su ekleyip üzerine tencereye uygun düz bir kapak kapatip kapagini yarim kapatiyorum iki saate yakin kisik ateste pisiriyorum pisince kapagini kapatip ocaktan aliyorum ve iliyana dek hic kapagini acmadan dinlendiriyorum sonra servis ediyorum.'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments