Sponsorlu Bağlantılar
Kolay Baklava👌
Tarif👉Hamuru için;2yumurta
60 gr tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1su bardağı yoğurt
1yemek kaşığı sirke
1tatlı kaşığı limon suyu
1paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Hamuru açmak için;nişasta
Üzerine dökmek için;200-250gr tereyağı
Arası için;ceviz yada fıstık
Şerbeti için;3,5 su bardağı şeker
3,5su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Şerbetini kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 30 dk kadar kaynatıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Erittiğimiz tereyağı,sıvıyağ,yumurta,yoğurt, sirke,limon suyu,kabartma tozunu katıp karıştırıyoruz.Üzerine unu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.10dk dinlendiriyoruz.Hamuru 4 bezeye ayırıyoruz.Nişasta ile açıyoruz.Açtığımız hamuruna üzerine bolca nişasta sürüyoruz.karşılıklı iki kenarını büküyoruz.Üzerine tekrar nişasta sürüyoruz.Diğer iki kenarınıda büküyoruz.Tekrar nişasta sürüyoruz.Zarf şeklini alıyor.Diğer 3 bezeyide aynı şekilde yapıp üzerine bez örtüp 15dk kadar bekletiyoruz.Hamurun bir tanesini alıp üzerine elimizle iyice bastırıyoruz ve merdane ile açıyoruz.Tepsi büyüklüğünde kesiyoruz tepsimize yerleştiriyoruz kenarlardan kestiğimiz fazla parçaları üzerine seriyoruz.2 hamuruda aynı şekilde açıp seriyoruz. Üzerine dövülmüş ceviz yada fıstık katıyoruz.3.ve 4.hamuru da aynı şekilde açıp tepsiye seriyoruz.İstediğimiz gibi dilimleyip üzerine erittiğimiz tereyağını döküp 170 derecede pişiriyoruz.Soğuk şerbeti,soğuğa yakın ılık baklavaya döküyoruz.(Sadece 4beze hamur açıyoruz ve merdane ile yapılıyor 'a tesekkurler.
Tarif👉Hamuru için;2yumurta
60 gr tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1su bardağı yoğurt
1yemek kaşığı sirke
1tatlı kaşığı limon suyu
1paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Hamuru açmak için;nişasta
Üzerine dökmek için;200-250gr tereyağı
Arası için;ceviz yada fıstık
Şerbeti için;3,5 su bardağı şeker
3,5su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Şerbetini kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 30 dk kadar kaynatıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Erittiğimiz tereyağı,sıvıyağ,yumurta,yoğurt, sirke,limon suyu,kabartma tozunu katıp karıştırıyoruz.Üzerine unu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.10dk dinlendiriyoruz.Hamuru 4 bezeye ayırıyoruz.Nişasta ile açıyoruz.Açtığımız hamuruna üzerine bolca nişasta sürüyoruz.karşılıklı iki kenarını büküyoruz.Üzerine tekrar nişasta sürüyoruz.Diğer iki kenarınıda büküyoruz.Tekrar nişasta sürüyoruz.Zarf şeklini alıyor.Diğer 3 bezeyide aynı şekilde yapıp üzerine bez örtüp 15dk kadar bekletiyoruz.Hamurun bir tanesini alıp üzerine elimizle iyice bastırıyoruz ve merdane ile açıyoruz.Tepsi büyüklüğünde kesiyoruz tepsimize yerleştiriyoruz kenarlardan kestiğimiz fazla parçaları üzerine seriyoruz.2 hamuruda aynı şekilde açıp seriyoruz. Üzerine dövülmüş ceviz yada fıstık katıyoruz.3.ve 4.hamuru da aynı şekilde açıp tepsiye seriyoruz.İstediğimiz gibi dilimleyip üzerine erittiğimiz tereyağını döküp 170 derecede pişiriyoruz.Soğuk şerbeti,soğuğa yakın ılık baklavaya döküyoruz.(Sadece 4beze hamur açıyoruz ve merdane ile yapılıyor 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments