Sponsorlu Bağlantılar
KOLAY TULUMBA TATLISI •1 yumurta •1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
•1 Türk kahve fincanı süt •1 Türk kahve fincanı yoğurt
•1 su bardağı ince irmik
•yarım su bardağından biraz fazla un
•1 çay kaşığı kabartma tozu •4-5 damla limon suyu
Şerbeti için:
•2 sb şeker
•2 sb su
•birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Önce şerbet yapılır, kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır, 15 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Iyice soğuması için buzdolabına koyulur. -Hamur malzemeleri iyice karıştırılıp krema torbasına doldurulur. Kıvamı ne çok sert ne de yumuşak olmalı, karıştırdığımızda kaşığa ve kaba yapışmamalı, çok cıvık olursa istediğimiz kıtırlığını elde edemeyiz, çok sert olursa sıkmakta güçlük çekeriz.
Hamur ılık yağa sıkılır. Ocak kısığa yakın orta ateşte olmalı, Altını çok harlı olmasın.. birden kızarır ve içi yumuşak kalır.
Her iki tarafı da kızaran tatlılar soğuk şerbete alınır, tavadaki diğer sıktığımız tatlılar kızarana kadar şerbette bekletilir.. Afiyet olsun'na tesekkurler.
•1 Türk kahve fincanı süt •1 Türk kahve fincanı yoğurt
•1 su bardağı ince irmik
•yarım su bardağından biraz fazla un
•1 çay kaşığı kabartma tozu •4-5 damla limon suyu
Şerbeti için:
•2 sb şeker
•2 sb su
•birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Önce şerbet yapılır, kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır, 15 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Iyice soğuması için buzdolabına koyulur. -Hamur malzemeleri iyice karıştırılıp krema torbasına doldurulur. Kıvamı ne çok sert ne de yumuşak olmalı, karıştırdığımızda kaşığa ve kaba yapışmamalı, çok cıvık olursa istediğimiz kıtırlığını elde edemeyiz, çok sert olursa sıkmakta güçlük çekeriz.
Hamur ılık yağa sıkılır. Ocak kısığa yakın orta ateşte olmalı, Altını çok harlı olmasın.. birden kızarır ve içi yumuşak kalır.
Her iki tarafı da kızaran tatlılar soğuk şerbete alınır, tavadaki diğer sıktığımız tatlılar kızarana kadar şerbette bekletilir.. Afiyet olsun'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments