Kolay Tulumba Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

23 Mayıs 2019 Perşembe

Kolay Tulumba Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KOLAY TULUMBA TATLISI •1 yumurta •1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
•1 Türk kahve fincanı süt •1 Türk kahve fincanı yoğurt
•1 su bardağı ince irmik
•yarım su bardağından biraz fazla un
•1 çay kaşığı kabartma tozu •4-5 damla limon suyu
Şerbeti için:
•2 sb şeker
•2 sb su
•birkaç damla limon suyu






Yapılışı 
Önce şerbet yapılır, kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır, 15 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Iyice soğuması için buzdolabına koyulur. -Hamur malzemeleri iyice karıştırılıp krema torbasına doldurulur. Kıvamı ne çok sert ne de yumuşak olmalı, karıştırdığımızda kaşığa ve kaba yapışmamalı, çok cıvık olursa istediğimiz kıtırlığını elde edemeyiz, çok sert olursa sıkmakta güçlük çekeriz. 
Hamur ılık yağa sıkılır. Ocak kısığa yakın orta ateşte olmalı, Altını çok harlı olmasın.. birden kızarır ve içi yumuşak kalır. 
Her iki tarafı da kızaran tatlılar soğuk şerbete alınır, tavadaki diğer sıktığımız tatlılar kızarana kadar şerbette bekletilir.. Afiyet olsunsuzaninmutfakdunyasi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments