Kuru Kayısı Üzüm Hoşafı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Mayıs 2019 Salı

Kuru Kayısı Üzüm Hoşafı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kuru Kayısı Üzüm Hoşafı
Malzemeler:
-1 su bardağı kuru kayısı
-1 çay bardağı sarı kuru üzüm
-1 çay bardağı siyah kuru üzüm
-1 çay bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı pekmez
-1 lt su
Hazırlanışı: Tencereye toz şeker ve suyu koyup 5 dk kaynatın.





Kuru üzümleri yıkayıp süzdürün ve kaynayan suya ekleyip 2-3 dk kaynatıp yıkanmış kayısıları ekleyip karıştırıp tencereyi ocaktan alıp ağzı kapalı şekilde ılımaya bırakın.
Ilıyan hoşafa pekmezi ilave edip karıştırıp buz dolabına koyup soğuk olarak servis yapın.
(şeker oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)Pembe Tatlar'a tesekkurler.




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments