Sponsorlu Bağlantılar
Kuru Kayısı Üzüm Hoşafı
Malzemeler:
-1 su bardağı kuru kayısı
-1 çay bardağı sarı kuru üzüm
-1 çay bardağı siyah kuru üzüm
-1 çay bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı pekmez
-1 lt su
Hazırlanışı: Tencereye toz şeker ve suyu koyup 5 dk kaynatın.
Kuru üzümleri yıkayıp süzdürün ve kaynayan suya ekleyip 2-3 dk kaynatıp yıkanmış kayısıları ekleyip karıştırıp tencereyi ocaktan alıp ağzı kapalı şekilde ılımaya bırakın.
Ilıyan hoşafa pekmezi ilave edip karıştırıp buz dolabına koyup soğuk olarak servis yapın.
(şeker oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)Pembe Tatlar'a tesekkurler.
Malzemeler:
-1 su bardağı kuru kayısı
-1 çay bardağı sarı kuru üzüm
-1 çay bardağı siyah kuru üzüm
-1 çay bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı pekmez
-1 lt su
Hazırlanışı: Tencereye toz şeker ve suyu koyup 5 dk kaynatın.
Kuru üzümleri yıkayıp süzdürün ve kaynayan suya ekleyip 2-3 dk kaynatıp yıkanmış kayısıları ekleyip karıştırıp tencereyi ocaktan alıp ağzı kapalı şekilde ılımaya bırakın.
Ilıyan hoşafa pekmezi ilave edip karıştırıp buz dolabına koyup soğuk olarak servis yapın.
(şeker oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)Pembe Tatlar'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments