KIYMALI BULGURLU SULU KÖFTE TARİFİ
malzemeler
bulgurlu kısmı için
2 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı un
1 yumurta
tuz sıcak su
kıymalı kısmı için
400 gr kıyma
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek
baharatlar pul biber kırmızı toz biber kekik kimyon karabiber tuz
sos için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak kuru nane tuz
yeterince sıcak su
yapılışı bulgura iki su bardağı kaynar su dökülerek şişmesi için bekletilir geniş bir kaba şişen bulguları alıp üzerine toz biber tuz yumurta un ilave edilir iyice yoğrulur misket gibi köfteler hazırlanır üzerini örterek kenara bırakıp kıymalı kısmı hazırlanır kıyma ince doğranmış kuru soğan maydanoz rondodan çekilmiş ekmek göz kararı baharatlar tuz ekleyip iyice yoğrulur aynı şekilde misket köfteler hazırlanır bir avuç un serperek her tarafına harmanlanır tencereye iki yemek kaşığı tereyağ iki yemek sıvıyağ eklenir ocağa alınır eridikten sonra salçalar eklenir karıştırılır kavrulur ince doğranmış sarmısakta ilave edilir yaklaşık beş su bardağı sıcak su koyup kaynamaya başlayınca köfteler sırayla içine koyulur tuz ekleyip kapağını kapatıp yaklaşık 40 dk kadar pişirilir en son bir tatlı kaşığı kuru nane serpilir karıştırılır servise hazırdır afiyet olsun 🌹 'natesekkurler.
malzemeler
bulgurlu kısmı için
2 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı un
1 yumurta
Sponsorlu Bağlantılar
1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz bibertuz sıcak su
kıymalı kısmı için
400 gr kıyma
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek
baharatlar pul biber kırmızı toz biber kekik kimyon karabiber tuz
sos için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak kuru nane tuz
yeterince sıcak su
yapılışı bulgura iki su bardağı kaynar su dökülerek şişmesi için bekletilir geniş bir kaba şişen bulguları alıp üzerine toz biber tuz yumurta un ilave edilir iyice yoğrulur misket gibi köfteler hazırlanır üzerini örterek kenara bırakıp kıymalı kısmı hazırlanır kıyma ince doğranmış kuru soğan maydanoz rondodan çekilmiş ekmek göz kararı baharatlar tuz ekleyip iyice yoğrulur aynı şekilde misket köfteler hazırlanır bir avuç un serperek her tarafına harmanlanır tencereye iki yemek kaşığı tereyağ iki yemek sıvıyağ eklenir ocağa alınır eridikten sonra salçalar eklenir karıştırılır kavrulur ince doğranmış sarmısakta ilave edilir yaklaşık beş su bardağı sıcak su koyup kaynamaya başlayınca köfteler sırayla içine koyulur tuz ekleyip kapağını kapatıp yaklaşık 40 dk kadar pişirilir en son bir tatlı kaşığı kuru nane serpilir karıştırılır servise hazırdır afiyet olsun 🌹 'natesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments