Maklube - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

18 Mayıs 2019 Cumartesi

Maklube

Sponsorlu Bağlantılar
 MAKLUBE 🥘🥘 Malzemeler;
750 gram kuşbaşı (kişi sayısına göre arttırılabilir)
3 sb pirinç 
Sıvı yağ
3 kaşık margarin 
2 adet patates 
Sponsorlu Bağlantılar
Sarımsaklı yoğurt 
Rendelenmiş havuç 
Zeytinyağlı sarma 
Marul ,domates ,salatalık, soğan ve maydanozdan salata






Hazırlanışı ;
Öncelikle etlerimizi güzelce haşlayıp sıvıyağ ekleyerek kavuruyoruz içerisine isterseniz baharat isterseniz sadece tuz ekleyin ki ben sadece tuz ekledim kavrulan etleri kenara alıyoruz daha sonra sıvı yağda halka halka kestiğimiz patatesleri kızartıyoruz onlarıda kenara ayırıyoruz tencereye margarin azıcık sıvıyağ ve ıslatmış olduğumuz pirinçleri süzüp güzelce kavuruyoruz içerisine eğer tavuk suyu yada et suyu koyacaksanız kenarda kaynatıyoruz ve ıslattığımız pirince göre suyunu ve tuzunu ayarlayıp pilavımızı pişmeye bırakıyoruz pişen pilavın altını kapatıp 15 dakika kadar kapağını açmadan dinlendiriyoruz daha sonra uygun bir tencereye en alta eti onun üzerine patatesleri diziyoruz ve en üste pilavı koyup birazcık bastırıyoruz ve servis edeceğimiz tepsiye ters çevirip o şekilde bekletiyoruz ve tepsinin etrafını sarımsaklı yoğurt zeytinyağlı sarma havuç ve salatayı sıra sıra diziyoruz ve en son ortadaki tencereyi kaldırıyoruz ve maklubemiz hazır ben bu şekilde yapıyorum eğer isterseniz siz eti pişirdiğiniz tencerenin içerisinde pilavıda yapabilirsiniz o şekildede olur ama riskli bir iş çünkü etlerden kaynaklı üstteki pirince su değmezse pilavınız istediğiniz güzellikte olmayabiliyo🙈 ☺ deneyecek olanlara afiyet olsun şimdidenpastalimpus'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments