MAKLUBE 🥘🥘 Malzemeler;
750 gram kuşbaşı (kişi sayısına göre arttırılabilir)
3 sb pirinç
Sıvı yağ
3 kaşık margarin
2 adet patates
Rendelenmiş havuç
Zeytinyağlı sarma
Marul ,domates ,salatalık, soğan ve maydanozdan salata
Hazırlanışı ;
Öncelikle etlerimizi güzelce haşlayıp sıvıyağ ekleyerek kavuruyoruz içerisine isterseniz baharat isterseniz sadece tuz ekleyin ki ben sadece tuz ekledim kavrulan etleri kenara alıyoruz daha sonra sıvı yağda halka halka kestiğimiz patatesleri kızartıyoruz onlarıda kenara ayırıyoruz tencereye margarin azıcık sıvıyağ ve ıslatmış olduğumuz pirinçleri süzüp güzelce kavuruyoruz içerisine eğer tavuk suyu yada et suyu koyacaksanız kenarda kaynatıyoruz ve ıslattığımız pirince göre suyunu ve tuzunu ayarlayıp pilavımızı pişmeye bırakıyoruz pişen pilavın altını kapatıp 15 dakika kadar kapağını açmadan dinlendiriyoruz daha sonra uygun bir tencereye en alta eti onun üzerine patatesleri diziyoruz ve en üste pilavı koyup birazcık bastırıyoruz ve servis edeceğimiz tepsiye ters çevirip o şekilde bekletiyoruz ve tepsinin etrafını sarımsaklı yoğurt zeytinyağlı sarma havuç ve salatayı sıra sıra diziyoruz ve en son ortadaki tencereyi kaldırıyoruz ve maklubemiz hazır ben bu şekilde yapıyorum eğer isterseniz siz eti pişirdiğiniz tencerenin içerisinde pilavıda yapabilirsiniz o şekildede olur ama riskli bir iş çünkü etlerden kaynaklı üstteki pirince su değmezse pilavınız istediğiniz güzellikte olmayabiliyo🙈 ☺ deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden'a tesekkurler.
750 gram kuşbaşı (kişi sayısına göre arttırılabilir)
3 sb pirinç
Sıvı yağ
3 kaşık margarin
2 adet patates
Sponsorlu Bağlantılar
Sarımsaklı yoğurt Rendelenmiş havuç
Zeytinyağlı sarma
Marul ,domates ,salatalık, soğan ve maydanozdan salata
Hazırlanışı ;
Öncelikle etlerimizi güzelce haşlayıp sıvıyağ ekleyerek kavuruyoruz içerisine isterseniz baharat isterseniz sadece tuz ekleyin ki ben sadece tuz ekledim kavrulan etleri kenara alıyoruz daha sonra sıvı yağda halka halka kestiğimiz patatesleri kızartıyoruz onlarıda kenara ayırıyoruz tencereye margarin azıcık sıvıyağ ve ıslatmış olduğumuz pirinçleri süzüp güzelce kavuruyoruz içerisine eğer tavuk suyu yada et suyu koyacaksanız kenarda kaynatıyoruz ve ıslattığımız pirince göre suyunu ve tuzunu ayarlayıp pilavımızı pişmeye bırakıyoruz pişen pilavın altını kapatıp 15 dakika kadar kapağını açmadan dinlendiriyoruz daha sonra uygun bir tencereye en alta eti onun üzerine patatesleri diziyoruz ve en üste pilavı koyup birazcık bastırıyoruz ve servis edeceğimiz tepsiye ters çevirip o şekilde bekletiyoruz ve tepsinin etrafını sarımsaklı yoğurt zeytinyağlı sarma havuç ve salatayı sıra sıra diziyoruz ve en son ortadaki tencereyi kaldırıyoruz ve maklubemiz hazır ben bu şekilde yapıyorum eğer isterseniz siz eti pişirdiğiniz tencerenin içerisinde pilavıda yapabilirsiniz o şekildede olur ama riskli bir iş çünkü etlerden kaynaklı üstteki pirince su değmezse pilavınız istediğiniz güzellikte olmayabiliyo🙈 ☺ deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments