Sponsorlu Bağlantılar
NEVZİNE TATLISI
Şerbeti İçin;
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım su bardağı üzüm pekmez
Bir kaç damla limon suyu
Hamuru için;
125 g oda ısısında tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Nevzine tatlısı için öncelikle şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynamaya bırakalım.
Ocağın altını kapatarak pekmezi ekleyip soğumaya bırakalım.
Nevzine tatlımızın hamuru için yoğurma kabında tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, ceviz içi ve kabartma tozunu karıştıralım.
Yaklaşık 3.5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu kalıplara bastırarak kalıbın şeklini verip yağlanmış tepsiye dizelim.
Hamurumuzu önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
tatlıdan ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökelim tatlı soğuduktan sonra servis yapalım
Afiyet olsun 'na tesekkurler.
Şerbeti İçin;
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım su bardağı üzüm pekmez
Bir kaç damla limon suyu
Hamuru için;
125 g oda ısısında tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Nevzine tatlısı için öncelikle şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynamaya bırakalım.
Ocağın altını kapatarak pekmezi ekleyip soğumaya bırakalım.
Nevzine tatlımızın hamuru için yoğurma kabında tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, ceviz içi ve kabartma tozunu karıştıralım.
Yaklaşık 3.5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu kalıplara bastırarak kalıbın şeklini verip yağlanmış tepsiye dizelim.
Hamurumuzu önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
tatlıdan ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökelim tatlı soğuduktan sonra servis yapalım
Afiyet olsun 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments