Orjinal Pastane Usulü Şekerpare - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Mayıs 2019 Pazar

Orjinal Pastane Usulü Şekerpare

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Orjinal Pastane Usulü Şekerpare
Malzemeler
125 gr Tereyağ 
2 Yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
Yarım çay bardağı Sıvıyağ 
Yarım çay bardağı Pudraşekeri 
Yarım çay bardağı İrmik 
1 paket Vanilya 
1 tatlı kaşığı Kabartmatozu 
5 çay bardağı Un
üzeri çin :
1 Yumurta Sarısı 
Yarım çay kaşığı Kakao 
ŞERBETİ :
3 su bardağı Şeker 
3 su bardağı Su
Yapılışı 




Öncelikle şerbetini hazırlamakla başlayalım şerbeti için gerekli malzemeler tencereye alınır ve kaynatılır kaynamaya geldikten sonra 6 7 dakika daha ocakta tutup Kaynatılır tamamen solmaya alınır.Bir kabının içerisine tereyağı bir yumurtanın tamamı ikinci yumurtanın sadece Akın’ı Pudra şekeri irmik sıvıyağ vanilya Bir tatlı kaşığı kabartma tozu ilave ettikten sonra bundan hepsini karıştırın üzerine un ilave ederek hamuru toparlayın.Toplamda beş çay bardağı unu kullandım hamura istediğiniz şekli vererek tepsiye dizin ve ayırmış olduğumuz yumurta sarısına yarım çay kaşık Kaco ilave edip çırpın ve fırçayla hamurların üzerine sürün çatalla çizikler vererek 180 derecelik fırında pişirin.Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbetini çekene kadar üzeri kapalı bir şekilde bekletin üzerine antepfıstığı ile süsleyerek servis edin afiyet olsun.azimearas'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments